Connect with us

Hirdetés

technokrata

MMS küldés a Pannon és a Westel hálózata között

Kütyük

MMS küldés a Pannon és a Westel hálózata között

A két mobilszolgáltató december 23-tól összekapcsolja MMS küldő központjait.

Az MMS üzenetküldés számos felmérés és előrejelzés alapján egyértelmű sikerre számíthat, köszönhetően készülékválaszték bővülésének. A színes fényképek másik mobilra továbbításában jelentős előrelépést jelent a szolgáltatók közötti együttműködés, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfelek hálózaton belülre és másik GSM hálózatra egyaránt elküldhessék multimédiás üzeneteiket.

A szolgáltatás teljes körű használatának megteremtése érdekében Magyarország két meghatározó mobilszolgáltatója, a Westel és a Pannon GSM az MMS üzenetek számára is átjárhatóvá tették hálózatukat. A két cég ügyfelei 2002. december 23-tól a fényképeket, hangokat is tartalmazó MMS üzeneteket a másik hálózatban használt MMS telefonra közvetlenül is elküldhetik. A küldés egyszerű, az eddig megszokott módon történik. A rendszer felismeri, hogy az üzenet címzettje a másik szolgáltató hálózatát használja és az MMS-t a partner hálózat MMS központjába küldi, így juttatva el azt egy másik MMS mobilra, internetes vagy WAP-os felületre.

A hálózatok közötti átjárhatóság terén a két nagy hazai mobilszolgáltató együttműködése példamutató, hiszen Európában elsőként biztosították, hogy ügyfeleik rövid szöveges üzenetet küldhessenek egymásnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés