Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Sendo pereli a Microsoftot

Kütyük

A Sendo pereli a Microsoftot

Az angol telefongyártó pert indított a szoftveróriás ellen, amiért (feltehetően) ellopta az ötleteit…

Az angol mobilgyártó Sendo úgy döntött, ringbe száll a szoftveróriás ellen, mert állítása szerint a Microsoft ellopta a szoftverét és ötleteit. Az ügyirat, melyet december 20-án adtak le Texas-ban, nem kevesebb, mint 13 vádat tartalmaz a szoftvercég ellen.

A Sendo állítása szerint a Microsoft „ál ígéretekkel” csikarta ki tőle a különféle technológiákat és tapasztalatokat. Mindezt akkor tette meg, mikor még a Sendo és a Microsoft együttműködve akarták piacra dobni a Microsoft rendszert futtató Z100-as mobiltelefont. A Microsoft ezeket az ismereteket felhasználva olcsóbb OEM cégekhez fordult, akik legyárthatták a Microsoft által megálmodott telefonokat, melyek a Sendo technológiáin alapultak.

Idén februárba a Microsoft 300 darab működő Z100-as modellt rendelt a gyártótól, megközelítőleg 3,6 millió dollár értékben, melyet később nem fizetett meg. A Sendo azt állítja, hogy ezen telefonok egy része a tajvani HTC-hez került, mely később Microsoft alapú telefonokat gyártott, melyeket most az Orange árulja.

Habár a per iratai nem tartalmaznak ilyen számokat, számos médium úgy véli, hogy a per értéke a 300 millió dollárt közelíti. Ez megközelítőleg egybevág a Sendo követelésével, mely szerint a Microsoft Smartphone-okból származó jövedelme őt illeti meg.

A nagy „szakadás” még novemberben következett be, amikor is a Sendo, két év fejlesztésének hátat fordítva, inkább a Nokia Series 60 platformot választotta a Z100-asának alapjául a Microsoft rendszerével szemben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés