Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megoldás született a 3G telefonok készenléti idejére?

Kütyük

Megoldás született a 3G telefonok készenléti idejére?

Köztudott, hogy a 2.5G, 3G multimédiás mobilok készenléti ideje igencsak rövid… erre a problémára adhat megoldást egy most kifejlesztett processzor.

A fogyasztás az új mobilokon két ok miatt lehet magas: az egyik a kijelző, és annak szinte folyamatos, nagy fényerejű megvilágítása. Ez ellen jelen pillanatban sokat nem lehet tenni. A másik probléma a multimédiás (videó, játékok, zenelejátszás stb.) alkalmazásokat kiszolgáló processzor fogyasztása.

Természetesen jelen pillanatban is sok, kifejezetten ilyen eszközbe szánt processzort gyártanak, de lehet, hogy az Alphamosaic által bejelentett új chip praktikusabb lesz erre a célra hosszútávon.

A cég a mobilos piacon annyira nem ismert, így a nagy „durranás” vélhetően elmarad, de biztosan mindenki fel fog figyelni az Alphamosaic új processzorára, a VC01-esre. A VC01 processzor szinten képes MPEG4-es videókat kódolni és lejátszani, sőt, amennyiben CIF minőségű videoanyagot tömörít éppen ki, a mag nem fogyaszt többet, mint 54mW!

Ezekkel a tulajdonságaival igen figyelemreméltó az eszköz, hiszen ma már az összes felsőkategóriás mobiltól (GSM, GPRS, cdma2000, W-CDMA) elvárt funkcionalitás a videoküldés és lejátszás.

A processzort 0,13 mikronos CMOS technológiával állították elő. A mag a cég saját, VideoCore programozható architektúráját alkalmazza, mely képessé teszi különféle, egyedig multimédiás feladatok felprogramozására (képszerkesztés, hangeffektusok, játékok stb.).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés