Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobileladások: valaki csalódott, valaki meglepődött

Kütyük

Mobileladások: valaki csalódott, valaki meglepődött

A nemrég készült felmérés szerint a harmadik negyedévben 7,8 %-al nőttek a mobil-eladások, az előző évihez képest…

Az balansz pozitív, így a gyártók kicsit fellélegezhettek, hiszen az eladások, a várakozásokkal ellentétben, 7,8 %-al nőttek az előző évhez képest. Világszerte összesen ebben a negyedévben 104,3 millió mobil talált gazdára, és ez még csak másodszor fordult elő, hogy a harmadik negyedévben 100 millió feletti darabszámot adtak el a cégek!

A Gartner Dataquest által megfigyelt mind a hat régió eladásai növekedtek, így minden esetben pozitív a mérleg. A harmadik negyedév pozitív mérlege egyértelműen az utolsó negyed hasonló eredményére enged következtetni, különösképpen ha belevesszük, hogy számos cég újabb és újabb modelleket dob piacra mostanában.

A Nokia piaci részesedése nőtt, méghozzá 34,1 %-ról 35,9 %-ra. Habár a gyártó igencsak elégedett volt az eredményekkel, nem mindenki osztozhatott az örömben: a Motorola részesedése 15,2 %-ról 14,4 %-ra esett, ami legfőképpen a két új modelljének – a T720-as és a C330-as – késése okozott.

A legnagyobb vesztesnek a Sony-Ericsson páros mondható, hiszen a harmadik negyedévben mindössze 5 millió darabot tudtak értékesíteni, ami 4,8 %-os piaci részesedésnek felel meg az előző évi 7,4 %-oshoz képest, mely 7,2 millió eladott készüléket jelentett!

A legjobban a Samsung jött ki az öt nagy gyártó közül, hiszen a piaci részesedése meghaladta a 10 %-ot is…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés