Connect with us

Hirdetés

technokrata

A fórumokat nem csak a bűnözök felkutatása miatt figyelik

Kütyük

A fórumokat nem csak a bűnözök felkutatása miatt figyelik

A marketing szakmában dolgozók szintén régóta keresik a hatékony fórum-figyelés eszközét, de természetesen teljesen más célokkal és kutatási szempontok alapján.

A piacból élő vállalkozások számára köztudottan alapvető, hogy ismerjék vásárlóik véleményét termékeikről, szolgáltatásaikról, illetve magáról a cégről. A marketingszakemberek természetesen már számos megoldást találtak a vásárlói attitűd követésére – legalábbis a hagyományos médiumokban. Az Internet azonban bevehetetlennek tűnt eddig ebből a szempontból.

Az Interneten működő fórumok ugyanis szinte átláthatatlanok a vállalatok marketingesei számára. Többnyire neki sem kezdenek a cégüket érintő hozzászólások kibogarászásához annak munka- és időigényessége miatt, pedig jól tudják, szükség lenne erre is, hiszen éppen azok a – fizetőképes keresletet jelentő – csoportok vannak jelen az Interneten, akiknek legtöbbször termékeiket szánják.

Az online médiumokban megjelenő hírek figyelése mellett tehát szükségessé vált a fórumok – mint az internetes közösségek fő véleményformáló területeinek – monitorozása is. Erre keresett megoldást a PR 1. Stúdió is, az cég, amely három évvel ezelőtt elsőként kezdte meg az online sajtófigyelést is Magyarországon. Immár a teszt időszak végéhez közeledik a cég által kifejlesztett fórumfigyelő rendszer.

A fórumok monitorozásához olyan saját fejlesztésű szoftveres eszközökből és a lehető legkisebb emberi munkából összetevődő kombinációt sikerült kialakítani, amely biztosítja a fórumokon is a kulcsszavas, illetve kulcsszó-csoportokra vonatkozó keresést. A fórumok tartalmában lehetőség van szövegszó és címszó szerinti figyelésre, valamint tárgyszó szerinti indexelésre is. A december 1-től igénybe vehető szolgáltatás lényege, hogy az egyes fórumokon, a megadott témában keletkező hozzászólásokat összegyűjtik, majd elemzik és a megrendelő számára könnyen átlátható formába öntik. A megrendelő tehát egy olyan kész elemzést kap, amely közvetlenül felhasználható, kezelhető a marketingkommunikációban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés