Connect with us

Hirdetés

technokrata

Musicnet: online zeneletöltés, az összes (nagy) kiadó zenéiből

Kütyük

Musicnet: online zeneletöltés, az összes (nagy) kiadó zenéiből

A Musicnet már korábban egyezséget kötött a BMG-vel, a Warnerrel és az EMI kiadóval, és most úgy tűnik, sikerült dűlőre jutni a másik két óriással is: a Sony után a Universal is kötélnek állt.

Nem csak online zeneletöltést kínál a Musicnet (ami egyébként partneri kapcsolatban van a Realnetworks-szel is), hanem azzal is használhatóbbá tette szolgáltatását, hogy felhasználói számára lehetővé tette a letöltött zenék CD-re írásának lehetőségét. Az egyezség egyébként nem sokkal azután jött létre, hogy a rivális szolgáltató, a Pressplay is kiegyezett mindegyik kiadóval.

A korábbi partnerek (BMG, EMI, Warner) zenéinek rögzítésére korábban nem nyílt lehetőség, de a szolgáltató szerződést kötött a kiadókkal, hogy dalaikat archiválhatóvá tehesse, így akár hordozható eszközökben is meghallgathatók a legálisan megvásárolt zenék. A Sony-val és a Universallal megkötött egyezség szintén lehetővé teszi ezt.

Lee Black, a Jupiter Research elemzője szerint ezen megállapodások révén végre elérhették a nagyobb szolgáltatók a kellően nagy méretű adatbázis létrehozását, most már teljes erővel a megszerzendő ügyfélkörre koncentrálhatnak. Ez a tábor egyébként jelenleg nem nagy, mindössze félmilliónyian vannak a felhasználók (természetesen az ingyenes letöltést előnyben részesítők több tízmilliós nagyságrendjéhez képest).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés