Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már senki sem veszhet el: a GPS-el szerelt telefonok pozícióját más is láthatja

Kütyük

Már senki sem veszhet el: a GPS-el szerelt telefonok pozícióját más is láthatja

Az új rendszer segítségével meg lehet mondani, hogy egy ismerősünk pontosan hol van a GPS képes telefonjával együtt.

Nemrég létrehozták azt a rendszert az Ehime Prefecture-ben, mely alkalmassá fogja tenni a mobilhálózatokat arra, hogy egymás pozícióját is lekérdezhessük. A GPS-el szerelt telefonok már elég régóta a piacon vannak, és természetesen elsődleges céljukat, a helymeghatározást, nagyon jól kiszolgálják, azonban az igények nőnek.

A most kifejlesztett rendszerrel Japánban elsőként bárhonnan lekérdezhetjük a meghatározott GPS terminál (jelen esetben a telefon, illetve annak használója) pontos helyét, és mozgását.

Az új rendszert elsősorban olyanoknak fejlesztették, akiknek vagy gyerekekre kell vigyázniuk (óvodák), akik sokszor hajlamosak elkóborolni, vagy idős emberekre, akikre olykor szintén nehéz felügyelni. Természetesen a rendőrség is hatékonyan tudja használni a rendszert a gyanúsítottak begyűjtésénél. A rendszer használatához mindössze egy térképszoftver és a cég által fejlesztett szoftverre van szükség, és máris lehet használni. A fejlesztők szerint a rendszer ára 200.000 yen alatt lesz (400.000 Ft).

A rendszer használatakor a felhasználó a telefonján keresztül egy, az Interneten lévő szerverhez csatlakozik, megjelöli a kívánt felhasználót, majd a pozícióadatok letöltődnek a mobiljára. Az adatok minden 4. másodpercben frissülnek, így a „megfigyelők„ pontosan tudják követni a figyelt állomás mozgását. A felhasználók természetesen engedélyezhetik, hogy más is megtekinthesse a pozíciójukat, ami nagyon hasznos lehet például vészhelyzetben.

A fejlesztők elmondták, hogy a fejlesztések nem álltak meg, hiszen cél a költséget minimalizálása, illetve a rendszer gyorsítása a térképek telefonon történő tárolásával.

FRISS: Ez a szolgáltatás magyarországon bárki számára elérhető, aki a Benefon GPS készülékeit használja! A szolgáltatás a Webtérkép oldalon vehető igénybe. Benefon ESC készülékekre magyarország vagy Budapest térképeit töltik fel, így nyomonkövethető a felhasználó!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés