Connect with us

Hirdetés

technokrata

ADSL vidéken: szponzorált Internet-hozzáférés

Kütyük

ADSL vidéken: szponzorált Internet-hozzáférés

A kevésbé sűrűn lakott vidékek mindig is mostohább körülményeknek voltak kitéve, már ami a szélessávú Internet-hozzáférést illeti. Az Egyesül Királyságban azonban egy új megoldással próbálkoznak, melynek révén a kevésbé gazdaságos területeken is ADSL-központok létesülhetnének.

A Nagy Britannia-beli British Telecommunications furcsa módon kívánja megoldani a szélessávú Internet-előfizetések kiterjesztését a kevésbé gazdaságos területeken: szponzorok bevonásával teremtenék elő a pénzt az infrastruktúra létrehozásához és fenntartásához.

Az elsőként ősszel bevezetésre kerülő szolgáltatás minden egyes ADSL-központ kialakításához 7000 fontnyi befektetést igényelne a szponzortól – ebből az összegből 16 fő kiszolgálására alkalmas centrumot lehet kialakítani illetve működtetni. Igaz, ez csak hat hónapnyi üzemeltetésre elegendő, s arról nem érkezett hír, hogy ezután mi történne a központokkal. Vélhetőleg ez nagyban függ a szponzoroktól is.

Az egyes ADSL-központokra szánt összeg ilyen alacsony szinten való tartását egyébként nagyban segíti, hogy nem a helyi telefontársaságok hálózatát fejlesztenék tovább, hanem a British Telecommunications már meglévő gerinchálózatát használnák. Ugyan az így ˝bekapcsolt˝ felhasználók által fizetendő havidíj mértéke egyelőre még nem tisztázott, minden valószínűség szerint közel azonos lesz a sűrűbben lakott területeken élők áltat fizetett öszegekkel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés