Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Open Mobile Alliance-nak sem fog sikerülni…

Kütyük

Az Open Mobile Alliance-nak sem fog sikerülni…

A tagoknak nemrég elküldött levél szerint a tevékenységük hidegen hagyja a nagyvállalatokat.

A szövetség azért alakult, hogy a sokféle „szabványt” egyfelé tereljék, azaz mindenki egy azonos szabvány és protokoll szerint fejlesszen.

Az elképzelés nagyon jó, hiszen a jelenlegi nagycégek ugyan mind követnek egy „szabványt”, de többnyire mind a saját szabványuk. A megalakulás után nagyon ígéretesnek tűnt, hiszen olyan cégek álltak (és állnak) mögötte, mint a Nokia, Motorola, Ericsson, Vodafone, Microsoft, IBM, NTT DoCoMo, Qualcomm, Sony és a Sun Microsystems. Ez kellő optimizmust engedett meg az elemzőknek.

A tények úgy tűnik mást igazolnak. A Butler Group elemző cég által küldött levél azt állítja, hogy ez az utolsó próbálkozás is, ami a mobilos körképet próbálja javítani, halálra van ítélve.

Azzal támasztja alá ezt a merész állítást, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy az ötvennél is több szövetség után belépő újabb próbálkozás átütő sikert tudna hozni. Ezzel talán egyet is lehet érteni.

Hogy a jövőben egy szabvány felé nézünk, vagy a már megszokott, sok egymás mellett megférő szabványhalmaz (például újraírható DVD-k) fog eljönni, egyelőre nem lehet tudni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés