Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szingapúrban mobiltörő eszközt fejlesztettek

Kütyük

Szingapúrban mobiltörő eszközt fejlesztettek

Az eszköz célja, hogy megbízható tesztet készítsen a tesztalany telefon ütésállóságáról.

Úgy tűnik a piacnak igénye van arra is, hogy tudja, hogy egy úgynevezett „ütésálló” telefon valóban mit bír ki. A rendszer elindítása pusztán azért furcsa, mert a törésálló mobileszközök már jó ideje piacon vannak, és az ember azt gondolná, hogy ezeket megfelelően tesztelik is, mielőtt a „törhetetlen” jelzőt ráírják a díszes dobozra.

Nos, eddig gyakorlatilag egy cégnek sem volt precíz módszere a fizikai ellenállás tesztelésére. Olyannyira nem, hogy a Nokia, Ericsson és a Motorola azonnal az újdonsült cég ügyfelei lettek.

A tesztek egyfelől pontosan előkészítettek, és természetesen, ami nagyon fontos, hogy megismételhetők. Ami teszteket eddig a nagycégek alkalmaztak, kimerültek körülbelül abban, hogy lelkes munkatársak dobálták a tesztdarabokat, és leírták, hogy még mit bírt ki. Természetesen ezek nem mérvadó, és nem is megismételhető tesztek, azaz könnyen elképzelhető, hogy egy otthoni felhasználó hasonló módon „próbálva” a telefonját, kellemetlen végeredménnyel szembesül.

A tesztsor tartalmaz nyák (nyomtatott áramkör) tesztet is. Ez abban áll, hogy érzékelőket erősítenek a telefon paneljére, és vizsgálják, hogy milyen behatás éri azokat a külső, fizikai megterhelés hatására.

A cég neve Robust Dynamics, melyet három egyetemi előadó alapított, Victor Shim, Lim Chwee Teck és Vincent Tan.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés