Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az USA-ban megjelent az első színes kijelzős telefon

Kütyük

Az USA-ban megjelent az első színes kijelzős telefon

A Nextel piacra dobta az első színes kijelzős darabot, mely a Motorola i95cl volt.

A színes kijelzős darabok távol-keleten már közel két éve nem jelentenek újdonságot, de az Egyesült Államok mobilhasználói eddig csak a monokróm kijelzőket használhatták.

Természetesen nem egyedül a Nextel jött rá, hogy ez a piac még nyitott odaát, hiszen a VoiceStream Wireless és a Cingular Wireless is a napokban jelentik be a színes kijelzővel ellátott darabokat.

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem fog nagyot tarolni a piacon az ilyesfajta készülék, hiszen például az i95cl ára 400 dollár körül mozog. A Nextel állítása szerint mintegy tesztként árulja a telefont, hogy megismerje, hogy mennyire befogadóképes a piac. Olyannyira próba jellegű ez még, hogy nem tervezi idén más színes modell bevezetését.

A VoiceStream képviselője is hasonló állásponton van, miszerint még nem lehet pontosan tudni, hogy mit fog reagálni a piac. Ők csak a Sony-Ericsson T68-os modelljét árulják.

Az ázsiai piacokon a színes kijelzős darabokat először két éve lehetett látni, de mostanra annyira népszerűek lettek, hogy a mobiltelefonok körülbelül 90%-a már ebbe a kategóriába tartozik.

Ha a távol-keleti piacra egy újabb modell kerül, az emberek szívesen cserélik le „elavult” darabjaikat. Ez nem igaz viszont az Államok piacára, így feltehetően a terjedés sokkal lassabb lesz ott, bár nagy előny, minkét régióban használatos a CDMA rendszer, így akár ugyan azok a darabok jelenhetnek meg mindkét piacon.

A telefonról:

JAVA ME támogatás, polifonikus csengőhangok, 120×160 pixeles kijelző.
Méret: 32x50x90 mm
Tömeg: 155 g



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés