Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kapacitást bővít a Pannon GSM

Kütyük

Kapacitást bővít a Pannon GSM

A szolgáltató jelentős hálózati kapacitásbővítéssel készült fel a nyári turistaszezonra.

[sajtóközlemény] A nyári hónapokban a Pannon GSM székesfehérvári kapcsolóközpontjának forgalma az éves átlag közel másfélszeresére emelkedik. A mobilszolgáltató első, Budapesten kívül telepített kapcsolóközpontja 1996. óta szolgálja ki a várost és a teljes balatoni térséget lefedő adókörzetekben telefonáló előfizetőket.

Az idei idegenforgalmi szezonra azonban társat kapott a lakott területen kívül, az M7-es autópálya mellett található központ. A Pannon GSM legújabb kapcsolóközpontja a réginél jóval nagyobb kapacitású: nem kevesebb mint 400 ezer felhasználót tud egyidejűleg a szolgáltató hálózatához kapcsolni. Ez közel háromszor annyi, mint ahányan – a hazai előfizetők és a roamingoló külföldiek – tavaly nyáron a Balaton környékén a Pannon GSM hálózatán beszélgettek. Így a kulcsfontosságú fehérvári kapcsolóközpont-páros új tagja várhatóan hosszú évekre képes lesz ellátni a nyugati határszélig terjedő régiót, míg elődje a későbbiekben a Székesfehérvár és Budapest közötti forgalmas közlekedési tengelyen biztosít tökéletes szolgáltatást.

A Pannon GSM arról is gondoskodott, hogy az új kapcsolóközpont révén többszörösére növelt kapacitás ne maradjon kihasználatlanul: Balatonszentgyörgyön egy további alközpontot – a bázisállomásokat a kapcsolóközponttal összekötő köztes vezérlő-egységet – telepítettek. A főszezon kezdetére pedig befejeződik annak az egy tucat bázisállomásnak a beüzemelése, amelyek a Balaton környéki települések nyárra felduzzadó népességének biztosítanak majd megfelelő lefedettséget és kapacitást.

A mennyiség mellett a minőséget is számottevően javította a Pannon GSM a dunántúli régióban. Az 1800 MHz-es hullámhosszon cellabővítéseket hajtottak végre, valamint erősítőkkel növelték az adók teljesítményét. Így a kétnormás mobil készülékkel rendelkező előfizetők nagyobb százalékban csatlakozhatnak a tisztább vételt, jobb minőségű forgalmazást lehetővé tevő 1800-as sávra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés