Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sokkal könnyebb SMS-írás (szinte) változatlan gombfelülettel

Kütyük

Sokkal könnyebb SMS-írás (szinte) változatlan gombfelülettel

Egyre nagyobb problémát jelent a mobiltelefonoknál egy-egy szöveg bevitele a lassú kezelhetőség miatt. Egy amerikai cég újonnan bejelentett fejlesztése azonban annyira logikusan oldja meg a problémát, hogy minden valószínűség szerint hamar nagyon népszerűvé válik.

Egy mobiltelefon minden egyes számbillentyűjéhez 3-4 betűt tartozik, ami a szöveges adatbevitelt segíti. Ennek használata azonban meglehetősen nehézkes és lassú, több tanulmány is készült már a várható egészségkárosodások tekintetében.

Egy amerikai cég, a Digit Wireless ezért kifejlesztett egy olyan billentyűzetet, ami méretre egyáltalán nem nagyobb a hagyományos mobiltelefonokon alkalmazottaknál, ám mégis jóval kényelmesebb vele a szövegbevitel. Megmaradt az eredeti 12 gombos kialakítás (10 szám és a két speciális – *, # – karakter), ám az egyes számok mellé illetve közé bekerült az angol ABC mind a 26 betűje.

Első pillantásra szokatlannak tűnik, és minden bizonnyal a használatát is szokni kell picit; egy szám beviteléhez például a körülötte levő négy betűbillentyűt kell lenyomni – mondta David Levy, a Digit Wireless alapítója. A Fastap névre keresztelt új billentyűzet kínálta gépelési sebességgel a prediktív szövegbevitelt kínáló modellek sem veszik fel a versenyt (egyelten vetélytársa a Nokia 5510-es modellje lehet).

Levy szerint a már 50 éve használt tradicionális billentyűzet-elrendezésen nem akartak változtatni, hiszen az emberek ezt már megszokták, így jóval könnyebben alkalmazkodnak egy kialakult, megszokott alapokra építkező megoldáshoz, mint egy radikálisan újhoz (ezt ki is lehet próbálni a kapcsolódó linkekre kattintva).

Mikor lesz elérhető az első ilyen billentyűzettel rendelkező telefon? Várhatóan még az idén kereskedelmi forgalomba kerülhet, egyelőre csak az Egyesült Államokban (a Futurecom Global jóvoltából).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés