Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amerikai szerzői jogok: Magyarország feketelistás

Kütyük

Amerikai szerzői jogok: Magyarország feketelistás

Főleg az Internet előnyeit kihasználva óriási méreteket öltött a szerzői jogok megsértése, tele a piac kalózkiadású zenei CD-felvételekkel, filmekkel. Amerika nem tűr tovább…

Az új amerikai “szerzői jogi feketelistán” a “kiemelt figyelmet” érdemlő kategóriában az Európai Unió mellett további 14 államot, köztük Magyarországot is megtalálhatjuk.

A feketelista létrehozása azért vált szükségessé, mert az amerikai kiadóvállalatok éves szinten, mindent összevetve 20-22 milliárd dollárra teszik a szerzői jogok világszerte tapasztalható megsértéséből eredő veszteségeiket, így az ott szereplő országokat nemcsak megfigyelik, de szükség esetén gazdasági szankciókkal is sújtják.

Tavaly augusztusban például kivették Ukrajnát azon szegény országok sorából, amelyek egyes termékei vámmentesen juthatnak be az Egyesült Államokba. Ezt idén januárban újabb, 75 millió dolláros összkihatású büntető intézkedés követte, mely során az ukrán textil- és acéltermékek behozatalát kereskedelmi akadályok nehezítik.

Jack Valenti, az amerikai filmszövetség vezetője szerint az amerikai filmipar bevételeinek 40 százalékát külföldön realizálják, ezért hallatlanul fontos, hogy az Egyesült Államok oltalmazzon minden szerzői jogokban megtestesülő vagyoni értéket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés