Connect with us

Hirdetés

technokrata

2007-re jelentős piaca lesz az MMS-nek

Kütyük

2007-re jelentős piaca lesz az MMS-nek

Egy nemrég készült felmérés szerint 2007-re világszerte körülbelül 70 milliárd dollárra fog bővülni a multimédiás üzenetküldés, vagyis az MMS piaca.

Az Ovum piaci elemző és tanácsadó cég felmérést készített a multimédiás üzenetküldés várható alakulásáról. A vállalat prognózisai alapján az MMS-szolgáltatások piaca 2007-re 70 milliárd dollárosra fog bővülni, ebből pedig nagyjából 29 milliárd dollár a nyugat-európai piacokról származik majd.

Körülbelül fele-fele arányban részesedik majd a forgalomból az emberek közötti üzenetküldés (31 milliárd dollár), illetve a gép és ember közötti MMS üzenetek aránya (39 milliárd dollár). Ez utóbbi – a gép és ember közötti üzenetküldés – különböző tartalomszolgáltatásokat takar, ilyenek lehetnek például MMS-ben érkező hírek, utazási információk, horoszkópok stb.

Ebben az évben 20-25 szolgáltató tervezi az MMS szolgáltatások beindítását, amely a Westel Mobil Rt-nél, illetve a norvég Telenornál már üzemel is, azonban jelenleg csak egyféle készülék érhető (Sony Ericsson T68i) el hozzá. Ugyanakkor az Oven beszámolójából kiderül, a szolgáltatók nem számíthatnak gyors sikerre az MMS terén, számos újfajta szolgáltatást és alkalmazást kell kifejleszteniük. Az MMS segítségével viszont az operátorok kialakíthatják a 2.5G és 3G hálózatok tömegpiacát.

Az Ovum szakértői javasolt használati díjakat is közöltek az MMS-ről szóló felmérésükben. Eszerint egy 500 karaktert tartalmazó szöveges üzenet elküldéséért darabonként 0,2 eurót (azaz körülbelül 48 forintot) kellene elkérnie, egy 500 karakternél hosszabb szöveget tartalmazó üzenet 0,4 euróba (97 forintba) kerülne, egy képeket is tartalmazó MMS ára 0,3 euró lenne (73 forint), míg videoklipet és hangot tartalmazó üzenetek elküldéséért 0,4 eurót (97,2 forintot) kellene felszámítaniuk a szolgáltatóknak. Mint ismeretes, az SMS-től eltérően egy MMS mérete a benne küldött képek, hangok számától és nagyságától függően változhat, ezért például a Westel is méret szerint különbözteti meg a küldés díját, amely bruttó 95 és 200 forint között változik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés