Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új trend: naponta másik mobiltelefon?

Kütyük

Új trend: naponta másik mobiltelefon?

Akár minden nap új mobiltelefont használhat az, aki alkalmazkodik az új divathoz…

A műanyagok elterjedésével divatba jöttek a használat után eldobható tárgyak (üdítős üvegek, zacskók stb.). A sok szemetet hátrahagyó újítás azonban túlnyúlt a műanyag adta lehetőségeken, és megjelentek más alapanyagú, egyszer használatos tárgyak is (pelenka, fényképezőgép stb.).

Divatba jöhet nemsokára az eldobható mobiltelefon is, amelynek népszerűsítésére már korábban is volt kísérlet (a tavaly decemberben videokazettán és DVD-n megjelent Jurassic Park III mellé járt ingyenesen egy-egy ilyen készülék). Az ezzel foglalkozó cég, a Hop-On egyezséget kötött az Intellel, melynek értelmében a processzorgyártó gigász fogja a chipkészletet biztosítani az eldobható mobiltelefonokhoz. A leendő célpiac az Egyesült Államok és Latin Amerika.

Nem kell amiatt aggódni, hogy ezen készülékek elterjedésével még tovább nő az elektronikai hulladék mennyisége, mert úgy tervezték meg az eldobható telefonokat, hogy azok újrafeldolgozhatók legyenek.

Ellenben a pre-paides eszközök több, a biztonság miatt aggódó hatósági alkalmazott rosszallását kiváltották már, mondván a telefont gyakorlatilag bárki megveheti, majd rövid használat után eldobhatja, így például terroristáknak ideális lehet egymás közti kommunikációra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés