Connect with us
Hirdetés

technokrata

A mai napon a Westel beindította a kereskedelmi MMS-szolgáltatást

Kütyük

A mai napon a Westel beindította a kereskedelmi MMS-szolgáltatást

A Westel a mai napon előfizetői számára is elérhetővé tette a multimédiás üzenetküldést, vagyis az MMS szolgáltatást, és számos ezzel kapcsolatos egyéb újdonságot is bejelentett.

Az Ericsson technológiájára épülő MMS szolgáltatást a Westel valamennyi ügyfele, külön havidíj nélkül, egyszerű regisztrációval veheti igénybe. Az MMS szolgáltatás az írott szöveg mellett digitális képek és hangok küldésének lehetőségét is biztosítja. Az üzenetek másik MMS mobilra vagy e-mail címre küldhetőek, sőt a www.777sms.hu oldal új MMS szerkesztőjének segítségével MMS készülékkel még nem rendelkezők is küldhetnek multimédiás telefonokra üzenetet.

Az MMS szolgáltatást és annak igénybevételéhez szükséges készülékeket – induláskor a Sony Ericsson T68i, az egyetlen kereskedelmi forgalomban elérhető MMS-képes telefon szerepel a kínálatban – a Westel saját országos értékesítési hálózatában és a budapesti Vörösmarty téri Enternet bemutatótermében értékesíti. A bevezető akcióban a készülékek kis méretű Sony Ericsson digitális kamerával együtt kerülnek forgalomba. A tavaly év vége óta forgalmazott Ericsson T68m készülékek a májusi szoftverfrissítést követően szintén képessé válnak az MMS szolgáltatásra.

Noha a szolgáltató közleménye szerint világelsőként indította be az MMS szolgáltatást, információink szerint már a norvég Telenor, illetve a Hong Kong CSL szolgáltatóknál március vége óta üzemel kereskedelmi multimédiás üzenetküldési szolgáltatás. Amiben a Westel bizonyosan első, az az, hogy a multimédiás üzenetküldést rögtön beindításakor elérhetővé tette Domino prepaid kártyás ügyfelei számára is.

A szolgáltatásnak nincs külön belépési díja és a meglévő SIM kártyákkal vehető igénybe. A havidíjmentes, csak regisztrációt igénylő szolgáltatás díjazása a jól ismert SMS-hez hasonlóan az eseményen, az üzenet elküldésén alapul. A Westel díjszabása kezdetben háromféle MMS-t különböztet meg, ezek közül kettő (kis, közepes) küldhető a most forgalmazott készülékkel. A kis MMS nettó 76 forintba, a közepes 160 forintba, míg a legnagyobb nettó 320 forintba kerül.

A Westel a kereskedelmi MMS szolgáltatás mellett további újdonságokkal is szolgál: az országgyűlési választások második fordulójának estéjén saját tartalomcsoportja rendkívüli kiadással jelentkezik. Az országgyűlési választás eredményeit a Sony Ericsson mobillal rendelkező és a szolgáltatást aktiváló előfizetők már infoMMS-ben is követhetik, az üzenetekben közvetített információkat színes grafikonok, fényképek egészítik ki. A premierrel egyidőben útjára indul a GO Mobil Magazin infoMMS kiadása, amely reggelente gazdagon illusztrált időjárás-jelentést, névnapi emlékeztetőt és esti televíziós műsorajánlót egyaránt tartalmaz. A foci VB-re készülve már most előfizethető a gólokat, híreket, eredményeket naponta összefoglaló FOCI infoMMS szolgáltatás.

Az MMS középtávon a fényképes üzenetek küldésének lehetőségétől, az egyszerű használatnak és az áttekinthető díjszabásnak köszönhetően az SMS-hez hasonló sikert arathat. Már 2002-ben piacra kerülnek középkategóriás színes kijelzős MMS készülékek is, illetve a Westel olyan technikai megoldást vezet be, amellyel a nem MMS-képes készülékek tulajdonosai is megtekinthetik a nekik címzett MMS-eket. Az év végére a fényképes üzenetek a T-Mobile csoport partnerhálózataiból roaming közben is hazaküldhetőek és fogadhatóak lesznek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés