Connect with us

Hirdetés

technokrata

Idén 360 milliárd SMS-t fognak elküldeni a mobiltelefonokról

Kütyük

Idén 360 milliárd SMS-t fognak elküldeni a mobiltelefonokról

A GSM Association prognózisai szerint az idei év során tovább emelkedik a szöveges üzenetküldés népszerűsége.

A mobiltelefon-iparág vezető cégeit magába tömörítő szervezet adatai szerint az elmúlt egy év során több mint 167 millió új előfizető csatlakozott a világ különböző GSM rendszerű mobilhálózataihoz, ezzel immáron közel háromnegyed milliárd ember használ világszerte GSM telefont. Az idei év első három hónapjában világszerte összesen 75 milliárd darab SMS-t küldtek el az előfizetők mobiltelefonjaikról, ami 50 százalékkal magasabb a 2001-es év azonos időszakának üzenetforgalmánál.

Míg a tavalyi év során összesen 250 milliárd SMS került elküldésre, a jelenlegi prognózisok szerint 2002. december 31-ig 360 milliárd darab rövid szöveges üzenetet továbbítanak majd a mobiltelefon tulajdonosok az éteren keresztül. Az SMS népszerűsége állítólag még a mobiltelefonon történő szöveges üzenetküldést szinte egyáltalán nem alkalmazó amerikai piacot is megérintette, ahol a múlt nyáron 450 százalékkal növekedett az SMS-használat mértéke, igaz még így is messze elmarad az európaitól.

A mobiltelefonokon történő üzenetküldés sikere bizonyára még idén sem fogja elérni tetőpontját, hiszen 2002. végéig a világ számos országában tervezik a multimédiás üzenetküldés, azaz az MMS bevezetését is. Az MMS révén a felhasználók nem csak szöveget, de képet, hangot, sőt, a későbbiekben még rövidebb videoklipeket is elküldhetnek mobiltelefonjaikról egy másik MMS-képes telefonra, vagy ismerőseik e-mail címére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés