Connect with us

Hirdetés

technokrata

Másolásvédelem? E-maillel kiküszöbölhető!

Kütyük

Másolásvédelem? E-maillel kiküszöbölhető!

Bizonyára sokakat bosszant a CD-knél újonnan alkalmazásra került másolásvédelemi technológia. Úgy látszik, az ebben érdekelt cégek hajlanak a kompromisszumokra.

Felháborodást vált ki a felhasználók java részéből a CD-másolásvédelmi technológia, melynek célpontja az ezt kikísérletező, illetve alkalmazó cégek. A SunnComm rendelkezik egy ilyen eljárással, melyet már többször is alkalmaztak egyes előadók korongjain, megvédendő a zenét az illegális terjesztéstől. Nemrég azonban változtattak kicsit az üzletpolitikán.

Lehetővé tették ugyanis, hogy a védett albumokról egyes számokat e-mailben (átlagosan 3 MB-nyi terjedelemmel) elküldhessenek a felhasználók másoknak (természetesen az így továbbított számok egy idő után „lejárnak” és ezután már nem hallgathatók meg). A zenéket Windows Media formátumban továbbküldő szolgáltatást PromoPlay-nek nevezték el.

Az Egyesült Államokban elsőként a SunnComm alkalmazott másolásvédelmet, melynek „köszönhetően” az ezzel a technológiával ellátott CD-k már nem voltak kompatibilisek az MP3 és egyéb lejátszókkal. Ráadásul a törvény által megengedett saját célra történő biztonsági másolat készítésének lehetősége is odavész a másolásvédettség miatt. Nem csoda, hogy a felhasználók egyre ellenségesebben állnak az ilyen trükkökhöz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés