Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-mailt házitelefonról

Kütyük

E-mailt házitelefonról

Három nagy óriásvállalat fogott bele a házitelefonok fejlesztésébe, így a közeljövőben már e-mailt is írhatunk rajtuk…

A Panasonic, a Philips Electronics és a Siemens hamarosan elkezdi értékesíteni e-mailek küldésére és fogadására is alkalmas „landline” telefonjait.

A készülékeket főleg Európában értékesítik majd, ahol a telefonról való e-mail küldés nem áll annyira távol az emberektől, mint Amerikában. Ezt bizonyítja, hogy az európaiak havonta 30 billió elektronikus levelet küldenek telefonon keresztül.

Kinézetre ezek a készülékek nagyban hasonlítanak majd a mobiltelefonokhoz, e-mailezésre alkalmas kijelzővel, és a levelek írására alkalmas gombokkal kiegészülve, s mindhárom esetben az Eatoni szoftverével felszerelve.

Számos elemző azonban úgy gondolja, hogy továbbra is előnyt fognak élvezni a mobiltelefonok, hiszen míg a távbeszélő-készülékek rézdrótot vagy optikai szálat használnak adatátvitelre, addig a mobiltelefonok a levegőt.

Egyelőre az is gondot jelent, ha a gyártók megvalósítják a készülék nagyszabású fejlesztését, ugyanis ekkor formatervezési problémákba ütköznek.

A kevés memória (128 Kb, azonban a legújabb mobilok már 10-szer ennyit tudnak) is akadályokat támaszt: az Eatoni Ergonomics szoftvere mobiltelefonok esetében 24, míg a házitelefon esetében csupán hat nyelven tud dolgozni.

A gyártók azonban bíznak abban, hogy számos más szolgáltatással tudnak majd kedvezni a vásárlóknak. Hiszen a Siemens legutolsó vezeték nélküli készüléke már négynyelvű, akár 200 nevet is képes eltárolni, és a készenléti ideje is hosszú.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés