Connect with us

Hirdetés

technokrata

Freudi igen – elő a tudatalattival!

Kütyük

Freudi igen – elő a tudatalattival!

Azok a szörfözők, akik azt hiszik, hogy az online reklámok ennél erőszakosabbak már nem is lehetnének, most jobb, ha elrettenek: új taktika látott napvilágot!

Az elmúlt hetekben néhány szoftverkészítő cég cselhez folyamodott, mely során elég rútul becsapják a szörfözőket: programjaik letöltésére egyszerű reklámokkal ösztönzik – tudat alatt – a gyanútlan felhasználót. Így, ha valaki meglátogat egy site-ot, kap egy pop-up ablakot, mely biztonsági figyelmeztető-üzenettel hívja fel magára a figyelmet – a mit sem sejtő felhasználó pedig automatikusan az IGEN gombra kattint, és az alkalmazás azonnal telepíti magát.

Richard Smith, biztonságtechnikus szerint „Riasztó, hogy az emberek általában nincsenek tisztában azzal, hogy mire is kattintanak, és azok, akik ezeket készítik, csupán erre alapoznak.”

Ráadásul egyre gyakoribb az is, hogy meg sem kérdezik a felhasználót, hogy akarja-e a szoftvert, a program ugyanis se szó, se beszéd, installálja magát a merevlemezre. Így nem csoda, hogy egyre többen panaszkodnak: vírus is érkezik winchesterükre. Az sem ritka eset, hogy ezek a vírusok automatikusan pornóoldalakra irányítják a felhasználó böngészőjét, vagy egy olyan tárcsázó program kerül telepítésre, amely kicseréli az account adatait egy sokkal drágábbra.

Ezen szélsőséges alkalmazások mellett azonban a legtöbb szoftvergyártó csupán törvényes programjait szeretné bemutatni az automata letöltések által – bár elég alattomos módon.

Tehát, tessék odafigyelni, hogy mire is kattintanak…!



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés