Connect with us

Hirdetés

technokrata

Belső hálózat mobiltelefonok között

Kütyük

Belső hálózat mobiltelefonok között

Telefonokat és egyéb, mobilkommunikációs eszközöket egy hálózatba kötni saját szerverrel? Hamarosan megoldható lesz egy parányi készülék segítségével.

Mobil eszközeink egymással való összekötése, a rajtuk levő adatok szinkronizációja mindig is gondot jelentett. Úgy tűnik, hogy a megoldásra már nem kell sokat várni, amely ráadásul nem csak a felsőkategóriás készülékek tulajdonosai számára lesz elérhető.

Az IXI Mobile hamarosan elkészülő termékével (PGP – Personal Mobile Gateway) saját személyi hálózat hozható létre. Egy parányi routerről van szó, amellyel mobiltelefonokat és olcsó e-mailező eszközöket lehet a mobilhálózatra kapcsolni. Maga a picike szerver elfér akár egy zsebben is, a beleépített modem pedig GPRS kapcsolaton keresztül kommunikál.

A cég szerint a PGP vetekszik a nagyobb szerverek tudásával, de azoknál jóval olcsóbb. A kiegészítő üzenetküldő eszközzel (mely körülbelül 30 dollárba kerül) és a hozzá tartozó handsettel az egész csomag nem fog többe kerülni, mint 200 dollár.

Hamarosan bemutatásra kerül az első prototípus, sorozatgyártása, illetve kereskedelmi forgalomba való kerülése pedig az idei év végére várható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés