Connect with us

Hirdetés

technokrata

A hír igaz: bejelentették az új Nokia telefonokat!

Kütyük

A hír igaz: bejelentették az új Nokia telefonokat!

A Nokia a mai napon a Nokia Mobile Internet konferencián három új mobiltelefon mellett számos további újdonságot is bejelentett.

A mai napon debütált a Nokia első multimédiás üzeneteket (MMS – Multimedia Messaging Service) is kezelni képes telefonja, a 7650-es. Ez a készülék jelentős újításokat tartalmaz az eddigi Nokia készülékekhez képest.

A hangok, grafikák, képek és üzenetek továbbítását lehetővé tevő MMS szabvány támogatása mellett fontos jellemzője az integrált digitális fényképezőgép, a nagyméretű memória, a 176×208 pixeles felbontású, színes kijelző, valamint a rajta futó Symbian OS 6.1 operációs rendszer, amellyel lehetséges új alkalmazások telepítése is a készülékre. A felhasználó a telefonnal készített VGA felbontású képeket (illetve programokat) a telefon 4 MB-os memóriájában tárolhatja el, de egy szöveg és hanganyag kíséretében továbbíthatja is azt egy másik, multimédiás üzenetek vételére képes terminálra, illetve a címzett e-mailcímére.

A 7650-es a csomagkapcsolt GPRS (General Packet Radio Service) és a vonalkapcsolt HSCSD (High Speed Circuit Switched Data) adatátviteli szabványokon kívül támogatja a vezeték nélküli átvitelt lehetővé tevő Bluetooth-t, a MIDP Java-t, SyncML-t és a fontosabb e-mail protokollokat is.

A 154 gramm súlyú telefon 750 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, ezzel 2-4 órás beszélgetési időt, és 4-10 napos készenléti időt biztosít felhasználójának. Kereskedelmi forgalomba csak 2002 második negyedévében kerül majd a termék Európában és Ázsiában.

A gyártó második újdonsága a fiataloknak szánt víz-, csepp- és ütésálló 5210-es modell. Ez a telefon teljesen új külsővel bír a korábbi változatokhoz képest, könnyebben hordozható, integrált hőmérővel és digitális órával is rendelkezik. Ellátták WAP 1.1 böngészővel, de nem támogatja egyik gyors mobil adatátviteli szabványt és az MMS-t sem (csak a Nokia-féle képküldést), viszont kialakíthatók benne profil logók. Memóriájában 100 darab telefonszám tárolható, kijelzője pedig narancssárga háttérvilágítású. Támogatja a hanghívást, rendelkezik infravörös porttal, és 5 játék, valamint naptár is helyet kapott benne (Space Impact II, Snake II, Bumper, Bantumi, Pairs II). Súlya 92 gramm, méretei: 92x83x105,5 mm. Készenléti ideje maximum 170, beszélgetési ideje közel 4 óra. Megjelenése 2002 első negyedévben várható.

A harmadik új mobiltelefon a Nokia 6510-es, amellyel a gyártó elsősorban az üzletembereket célozza meg. Ez a készülék integrált FM rádióval bír, előlapja házilag cserélhető, kék háttérvilágításos kijelzője van, támogatja a GPRS-t és a HSCSD-t. WAP 1.2.1-es böngésző, illetve naptár, diktafon, funkció is helyet kapott benne. Méretei 84x67x97 mm, beszélgetési ideje körülbelül 3,5 óra, készenléti ideje 12 nap. További érdekesség, hogy a telefon digitális levéltárcaként is használható, mivel támogatja az ECML (Electronic Commerce Modeling Language) szabványt, így elektronikus tranzakciók lebonyolítására is képes. Megjelenése a jövő év első negyedévében várható.

A Nokia mai közlése szerint egyébként 2002 végére az új Nokia telefonok fele, 2003-ra pedig az összes új modell támogatni fogja az MMS-t.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés