Connect with us

technokrata

A Volkswagen elképesztő támadást indított az elektromos autók terén

Garázs

A Volkswagen elképesztő támadást indított az elektromos autók terén

A Volkswagen elképesztő támadást indított az elektromos autók terén

A vállalatcsoport márkái 2025-ig 80 új elektromos modellt kínálnak ügyfeleiknek

„Roadmap E” koncepciójával a Volkswagen Csoport a globális autóipar legszélesebb körű elektromos offenzíváját indítja útjára: legkésőbb 2030-ig a Volkswagen teljes modellportfoliójában meg kíván jelenni az elektromos hajtásrendszerekkel. Ez nem kevesebbet jelent, mint hogy ekkorra a vállalatcsoport összesen mintegy 300 modellsorozata kínálatában – az összes márkát és piacot tekintve – legalább egy elektromos hajtásrendszerű változat is szerepel majd.

 

A Volkswagen az első nagy mobilitási konszern, amely konkrét dátumhoz köti modellpalettája teljes körű elektromos kínálatának kialakítását. A vállalatcsoport 2025-ig már egyedül saját elektromos modelljei számára is több mint 150 GWh akkumulátorkapacitást igényel évente, ami legalább négy akkumulátorcellákat előállító „gigaüzem” éves termelésének felel meg. Ennek biztosítására a vállalat az autóipar történetének egyik legnagyobb, 50 milliárd eurót is meghaladó volumenű beszerzését pályáztatja meg.

„Tisztában vagyunk az igényekkel és meg is felelünk nekik. S ez nem puszta kötetlen szándéknyilatkozat, hanem olyan elkötelezettség, amelyhez a mai naptól tartjuk magunkat”

– jelentette ki Matthias Müller, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke a vállalat a 2017-es Frankfurti Autószalon (IAA) előestéjén tartott rendezvényén.

„Iparágunk átalakulását semmi sem tartóztathatja fel, s mi állunk majd e folyamat élén”

– folytatta Matthias Müller.

Matthias Müller, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke a Frankfurti Autószalon (IAA) előestéjén tartott rendezvényen  Matthias Müller, a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke a 2017-es Frankfurti Autószalon (IAA) előestéjén:

„Mi állunk majd iparágunk átalakulása élén”

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin