Connect with us

technokrata

Itt a busz, ami a kinyomtatása után még vissza is beszél!

Garázs

Itt a busz, ami a kinyomtatása után még vissza is beszél!

3D-s nyomtatással készül az IBM Watson mesterséges intelligenciáját használó Olli.

Nem akármilyen önjáró járművet mutattak be az Egyesült Államokban. A Local Motors Olli névre keresztelt kisbusza 3D nyomtatással készül és alig 11 óra alatt összerakható. Ebből 10 óra maga a nyomtatás, a modurális elemeknek köszönhetően pedig egy óra alatt végezhetünk a szereléssel. A menetkész jármű az IBM Watson mesterséges intelligenciáját használja, így egyszerűen kommunikálhatnak vele az utasok, például arról, hogy hova szeretnének menni.

olli1

Apropó közlekedés, Olli egyszerre 12 személyt tud szállítani, a Local Motors célja pedig egy, az Uberhez hasonló szolgáltatás létrehozása amivel a felhasználók egyszerűen, az okostelefonjukat használva hívhatnak maguknak egy Ollit.

olli2

Ha már elfoglalták a helyüket a járműben, akkor másfajta kérdéseket is feltehetnek neki, Watsonnak köszönhetően a kisbusz szívesen elmagyarázza, hogy hogyan működik és azt is, hogy mikor érkeznek el a célállomáshoz. A fejlesztők szerint Olli már gyakorlatilag most is bevehethető, sajnos azonban még nincsenek meg a szükséges jogi engedélyek ahhoz, hogy ténylegesen forgalomba állhasson egy ilyen jármű.

Forrás: OrigoSzólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés