Connect with us

technokrata

Nem akármilyen szolgáltatást mutatott be a LeasePlan

Garázs

Nem akármilyen szolgáltatást mutatott be a LeasePlan

Az autóbérléssel foglalkozó vállalat ezúttal a járművek helyett az embereket helyezi a központba.

A LeasePlan hagyományosan mobilitási szolgáltatásokat kínál járművezetők részére,  de számos más érdekelt félnek, mint városok, vállalatok és más közlekedési szolgáltatók számára is megoldásokat biztosít. A vállalat most autóhasználókat kérdezett meg mobilitási szokásaikról és arról, hogy miként látják a mobilitás jövőjét. A mobilitási stratégia részeként a LeasePlan összegyűjtötte és értékelte az egész világra kiterjedő ügyfélbázisából érkező kritikai visszajelzéseket, melyek a mobilitás jövőjéről sokat elárulnak.

Nick Salkeld, a LeasePlan kereskedelmi vezérigazgatója elmondta: „arra számítunk, hogy a következő évtizedben folyamatos lesz a kereslet az autók iránt. Ez olyan tényezők eredménye, mint a népesség és a munkahelyek számának folyamatos növekedése, az autókat környezetbarátabbá, költséghatékonyabbá és biztonságosabbá tevő innováció és technológiai fejlődés, és az olyan egyéni megoldások, amelyek könnyebben elérhetővé teszik az autókat, mint valaha”.

Kutatások szerint 2030-ra a mostani 1,2 milliárdról 2 milliárdra nő majd a gépjárművek száma. A jelenlegi 7,4 milliárdos népességbecslést figyelembe véve komoly problémával kell szembenéznünk, s a közösség tudatosságának növeléséhez a járműközpontú megközelítést egy vevőközpontú szemlélet váltja majd fel.

car_sharing

Valóban szükségünk lesz 2 milliárd autóra 2030-ra? Remélhetőleg az új megközelítés lehetővé teszi a járművek jobb kihasználását, és az egyénekre való összpontosítás hatékonyabb utazást biztosít a járművezetőknek, a vállalatoknak és a városoknak egyaránt.

A szervezetekre hárul a nehéz feladat, hogy optimalizálják vállalatuk kiadásait a járművek mobilitása kapcsán, és maximalizálják azok kihasználtságát, miközben munkatársaik mobilitási igényeit kielégítő, testre szabott megoldásokat kínálnak. Kulcsfontosságú lesz, miként fejlesztik az alkalmazottaknak kínált mobilitási megoldásaikat a jelenlegi technológiai trendek mellett.

„Reagálva e kihívásokra, bővítjük a LeasePlan kínálatát – a hagyományos lízingtermékeken túlmutatóan. Ez lehetővé teszi majd, hogy megoldással szolgáljunk ügyfeleink változó igényeire és kiaknázzuk a mobilitásban rejlő lehetőségeket” – nyilatkozta Nick Salkeld, a LeasePlan Corporation N.V.  kereskedelmi igazgatója.

A fókuszban az egyének állnak. A mobilitás mindenki számára mást jelent, és minden szereplőnek együtt kell működnie ahhoz, hogy a lehető legjobb megoldások álljanak az egyének rendelkezésére, melyekkel eljutnak céljukig – most és a jövőben is.

usingcar

SwopCar – közös gépkocsihasználat, igény szerint 

A vállalat mobilitási stratégiájának részeként, a gépjárműmegosztás iránti egyre növekvő igény kielégítésére fejlesztették ki a SwopCar nevű, közös gépkocsihasználati szolgáltatást. A SwopCarral a vállalatok igény szerint oszthatnak meg járműveket alkalmazottaik között, mely megkönnyíti a dedikált járművezetők nélküli járműflottát, az üzemeltető flottamenedzserek műveleti és adminisztratív feladatait, s egyben segít nekik maximalizálni a járművek kihasználtságát.

A SwopCart elsőként Hollandiában vezették be, a 2015 júniusában történt nemzetközi bevezetést követően pedig egyre több országban érhető el a szolgáltatás.

FlexiPlan – rugalmas bérleti megoldás

Szintén a járművezetői mobilitási megoldások iránti növekvő igény kielégítésére jött létre a FlexiPlan szolgáltatás, mely egy hónaptól két évig terjedő, minden hagyományos szolgáltatást magába foglaló csomagot kínál. Olyan vállalatok számára lett kialakítva, akik nem kívánnak hosszú távú, kötelezettségekkel járó szerződést kötni. Ez a mobilitási megoldás a szerződés időtartama és a futásteljesítményt illetően egyaránt rugalmasságot kínál, emellett nem számol fel díjat a szerződés idő előtti felmondásáért, valamint az ügyfeleknek nem kell kötbért fizetniük, ha mobilitási igényeik hirtelen megváltoznának.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu