Connect with us

technokrata

Jön az elektromos Corvette?

Garázs

Jön az elektromos Corvette?

E-Ray utónévvel kap elektromos segítséget a Corvette.

A szuperautók és sportautók műfaja egyre bonyolultabb lesz. Miközben a tömeg továbbra is kulcsszerepet játszik, a hibrid hajtással érkező szuperautók új, alternatív irányt mutattak meg. Ezúttal a Corvette erősödhet hibrid alternatívával, amelyhez az E-Ray utónevet már le is védette a gyártó.

Arról viszont már csak találgatások folynak, hogy milyen hibrid vagy esetleg elektromos hajtásláncot kap a modell. Mi utóbbit elvetnénk, sokkal valószínűbb egy hatékonyság-növelő, valamint átmeneti plusz teljesítményt biztosító kis elektromotor és energiatároló kombinációja. Az alapból hátul hajtó sportautónál ez az első kerekeket forgatná, plusz 30-130 lóerőt elérhetővé téve.

corvette

Ennek köszönhetően stabilabb, kigyorsításnál még gyorsabb, hatékonyabb és sebesebb lenne összességében a Corvette, miközben tömege nem növekedne szélsőségesen. Az alapból is könnyű alapoknak köszönhetően 1,5 tonna alatt maradhatna az üres súly, miközben a szívó V8-ast támogató elektromos ráadással bőven 500 lóerő fölé nyújtózhatna az elérhető teljesítmény.

Hogy ez mikor történik meg, azt egyelőre homály fedi, de valószínűleg még éveket kell majd várni az újdonságra, amely addigra már erős hibrid konkurenciával nézhet szembe pl. a Honda NSX, az új Nissan GT-R, vagy egy elektromos rásegítésű Porsche képében.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin