Connect with us

Hirdetés

technokrata

Könnyebb lesz az új Mercedes G- osztály

Garázs

Könnyebb lesz az új Mercedes G- osztály

Frissül a Mercedes G- osztálya, mégpedig sok leadott kilóval együtt.

Vannak autók, amelyek megújítása örökzöld téma, ám éppen a vásárlói réteg az, amely miatt ez meghiúsul. Erre talán a legjobb példa a Land Rover Defender, ami a keresletnek megfelelően évtizedek óta készül változatlan tartalommal, de ilyen aranybányának bizonyul a Mercedes-Benz G-osztály is. Ha nem is dolgozza át formailag radikálisan a modellt a márka, kvalitásaiban az új generáció sokat fejlődik majd.

0611_mercedes_g1

Nem kell megijedni: a marcona külső javarészt megmarad, azonban a 2015-ben érkező új G alumínium platformja révén több száz kilogrammtól szabadul meg. Előzetesen információk alapján 380 kilót is kitehet a fogyókúra, amely tisztességes érték azt tekintve, hogy az elődnél valamivel hosszabb és szélesebb is lesz az újdonság. Persze van miből fogyni, hiszen egy jól felszerelt G-osztály üresen is 2,5 tonnát nyom.

A legnagyobb fejlődést az új platform mellett a belső tér adja, amely aktualizált műszaki tartalommal igyekszik majd a vásárlók kedvére tenni. Ennek ellenére nyomokban az elődök hatása is megmarad, például a jellegzetes felkapaszkodó fogantyú vagy a differenciálzárak kiemelt helyen lévő gombjai révén.

0611_mercedes_g2

A motortérben az európai beszállót egy háromliteres V6-os dízelmotor jelenti majd. A 211 lóerős teljesítmény marad, azonban előfordulhat, hogy az erőátvitelről már a gyártó kilencsebességes automataváltója gondoskodik majd. A G 500 5,5 literes szívó V8-asának helyét az új fejlesztésű, négyliteres, biturbó V8-as veszi majd át, az eddigi 388 helyett 466 letéve az asztalra, miközben az AMG verziók meghajtásáról körülbelül 570 és 630 lóerős V8-as és V12-es motor gondoskodik majd.

Hivatalos információ egyelőre nem érkezett a modell érkezéséről, de a legtöbb forrás a jövő ősszel esedékes Frankfurti Autószalonra saccolja a premiert.

Forrás: autopult.hu



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés