Connect with us

technokrata

Turánék a negyedik helyen

Garázs

Turánék a negyedik helyen

Abszolútban Ogier vezet, a magyarok is jól állnak a Jordán-ralin.

A csapatok felszereléseit szállító hajó késlekedése miatt a csütörtöki versenyprogramot törölték, így ma, pénteken kezdődött az ezzel kétnaposra kurtított Jordán-rali, a WRC-szezon negyedik állomása. Hat szakaszon 144 mért, murvás km várt a mezőnyre, benne kétszer a Jordan River szelektív a maga nem gyenge 41,45 km-ével.

Míg a ponttáblán élen álló Hirvonen takarított, szenvedett és rengeteg időt veszített (a kormászervo meghibásodása miatt is), a többiek közt szépen ment az adok-kapok, majd a napi utolsó gyorson Loeb, Latvala és Petter Solberg is lassított ugye taktikailag… Ogier fórja több mint fél perc, négyük közül bárki győzhet a szombati 8 szakaszt követően, izgalmas csata várható.

Ostberg és az ugyancsak norvég Henning Solberg is sziklának csapta a Fiestáját, Räikkönen ennek is köszönheti előkelő helyezését. Az SWRC-értékelésben (hétből) negyedik pozícióban tanyáznak a magyarok: Turánék Fiestája karcmentes, cél a cél. A dobogó még sanszos. Aki az S2000-eseknél vezet, de nagyon, az a Dakar legutóbbi nyertese, a verbálisan még mindig a mexikói kizárásán fortyogó katari Al-Attiyah (szintén Forddal).

A Jordán-rali állása (élcsoport):

1. Ogier, Ingrassia (francia, Citroën DS3 WRC) 1:32:53.4 ó
2. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroën DS3 WRC) + 31.6 mp
3. Latvala, Anttila (finn, Ford Fiesta RS WRC) + 33.1
4. P. Solberg, Patterson (norvég, brit, Citroën DS3 WRC) + 35.3
5. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Fiesta RS WRC) + 2:30.9 p
6. Räikkönen, Lindström (finn, Citroën DS3 WRC) + 2:45.8
… 14. Turán, Zsiros (magyar, Ford Fiesta S2000) + 9:02.6Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin