Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden hivatalos a BMW 1 M-ről

Garázs

Minden hivatalos a BMW 1 M-ről

Véget ért a BMW 1 M bevezető kampánya, megvannak a hivatalos adatok.

Befejeződött a BMW 1 M hónapok óta tartó, sokszor unalmas bevezető kampánya. A videós leleplezés után minden adatot nyilvánosságra hoztak az autóról, amelyről egyébként korábban minden lényegeset elárultak a marketingesek és különböző felsővezetők.

Kicsit érthetetlen, hogy miért harangozták be 345 lóerősként az autót, amikor a háromliteres, duplaturbós benzines végleges teljesítménye 340 lóerő lett. Pontosan annyi egyébként, mint az Audi RS3-é. 450 Nm a csúcsnyomaték, 1500 és 4500-as fordulatszám között folyamatosan rendelkezésre áll, túltöltéssel további 50 Nm-t lehet nyerni.

A 135i Coupénál 5 milliméterrel hosszabb, 53-mal szélesebb és 13-mal magasabb az 1 M, a jobb úttartás érdekében nyomtávja is nőtt. 1495 kilós a sportváltozat, 35-tel kevesebb, mint a referenciának számító 135i.

Kezdetben kizárólag hatfokozatú kézi váltóval lesz kapható az 1 M, a hátsó kerekeket M differenciálzáron keresztül hajtja, mely a nyomaték pillanatnyi helyzetnek megfelelő adagolásával segíti a kanyarvadászatot. Százas tempóra 4,9 másodperc alatt gyorsul az újdonság, a negyedmérföldes távot 13,2 másodperc alatt futja, végsebessége 250 km/óra.

Az M3 alumíniumból készült felfüggesztéseit kapta az 1 M, első féktárcsái 360, a hátsók 350 milliméter átmérőjűek. 19 colos felniken ül az autó, M-es karosszéria-csomagot és belső kiegészítőket kapott. Korlátozott darabszámban készül, 2011 tavaszától lesz kapható.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés