Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kubica már megint ralizik

Garázs

Kubica már megint ralizik

Elképesztő, centenáriumhoz méltó mezőny gyűlt össze a januári IRC-szezonnyitóra.

Több mint 250 páros nevezett a 2011-es IRC-szezon első versenyére, ami a havas-jeges-aszfaltos, 79. alkalommal megrendezett, jövőre 100 éves, legendás Monte Carló-i rali. A szervezőknek szűkíteniük kellett a listát, és január 18. és 22. között csak 100-an mérhetik össze tudásukat. Csak Super 2000-es gépekkel 39-en! Az óriási érdeklődés miatt az Automobile Club de Monaco tervei szerint 2012-ben már 150 egység nevezését engedélyezik.

Az IRC krémje és a motorsportos “celebvilág” persze zöld utat kapott, tényleg nagyon komoly a mezőny. Csak pár név: Hänninen, mint címvédő, Loix, Kopecky, Vouilloz, Mikkelsen – mind Skoda Fabiával…, Magalhaes, Wilks (Peugeot 207), Basso, Delecour (korábbi Monte-győztes), Elena (Loeb hétszeres WRC-világbajnok helyi menő navigátora, Citroen DS3-mal), Gardemeister, Petter Solberg és fivére, Henning Solberg (Ford Fiestával) is, Atkinson (Protonnal), Sarrazin…

… és Robert Kubica, az F1-es Lotus-Renault lengyel pilótája, aki ha (még) nem is nyergelt át teljesen a raliba, mint Räikkönen, de imádja, s ha csak teheti, műveli. Idén már próbálkozott a Montén, azonban motorhiba miatt ki kellett állnia. Azt még nem tudni, januárban milyen autóval rakja.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés