Connect with us

technokrata

Sportos jövőkupét épített a Mazda

Garázs

Sportos jövőkupét épített a Mazda

Mazda Shinari Concept
A tanulmány mutatja, hogy milyenek lesznek a jövő Mazdái.

Ahelyett, hogy Párizsban, kiemelt sajtóérdeklődés mellett mutatta volna be legújabb, meghatározó tanulmányát a Mazda, a japán márka teljesen más úton indult el. Milánóban tartott egy rendezvényt, amelyen lerántotta a leplet a Shinari névre keresztelt, külsőre luxusjellegű négyajtós kupéról.

Komoly szerepe van a koncepciónak a Mazda életében, egyértelmű szakítást jelent ugyanis a korábbi, Nagare névre keresztelt stílusirányzattal. Ennek jegyében több tanulmány is született, a közönség részéről azonban a fogadtatás nem volt egyértelműen pozitív, így a gyár a váltás mellett döntött.

KODO az új irányzat neve, az új tanulmányon az amerikai, a japán és a német formatervezési részleg dolgozott együtt. Mazdának kétségkívül újszerű a végeredmény, ezzel együtt valahogy ismerősnek tűnik a dizájn, hiányzik belőle az igazán nagy plusz.

Ez az új irányzat lehet meghatározó a jövő Mazdáival kapcsolatban, egyelőre nem tudni, hogy mikor érkezhet az első szériamodell. Ami biztos, hogy a Mazda belső tereinek minőségén is szeretne javítani, a Shinari újszerű kialakításával egyértelműen el is indult ebbe az irányba. Motorról és egyéb műszaki adatokról nem beszélt a Mazda.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin