Connect with us

technokrata

Újabb gyártók támogatják a CarPlay-t

Garázs

Újabb gyártók támogatják a CarPlay-t

Tovább bővül az amúgy is népes paletta.

Az idei évre újabb hadszínteret találtak maguknak a gyártók, a zsebeink és az otthonaink után ugyanis az autónkat vették célba. Az Apple és a Google is kiemelt figyelmet fordít erre a területre, ezt pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt időszakban ádáz küzdelmet folytattak a vállalatok kegyeiért.

Ebben a helyzetben az autógyártók egyetlen lehetséges utat választhattak, mégpedig azt, amelyben mindkét rendszer működése megoldott. Gondoljunk csak bele, hogy mekkora problémát okozhat, egy vásárló azzal szembesül, hogy az általa kinézett autó nem kompatibilis a telefonjával, míg a másik szalonban nem találkozott ilyesmivel.

mercedes_carplay

A Fiat csoport eddig az Android Auto mellett tette le a voksát, ám mostantól mindez megváltozik, hiszen a cégóriás ezentúl a kaliforniai gyártó termékeinek is bizalmat szavazott, igaz ez csak a jövő évi modellpalettánál jelentkezik majd. Mivel a Fiat csoport 2009 óta már túlnőtt Európán, ezért az Abarth, az Alfa Romeo, a Chrysler, a Dodge, a Fiat, a Jeep, és a  Ram márkák rajongóinak van oka az örömre. További jó hír, hogy a Mazda is beszáll a CarPlay támogatók közé, így rövidesen a japán gyártó kínálatában is megjelennek a kompatibilis gépjárművek.

Aki esetleg ragaszkodik az Apple újdonságához, de nem akar sokáig várni, az a Mercedes-Benz és a Honda szalonjaiba térjen be, a két gyártó ugyanis már az idén piacra dobja az első, CarPlay-t támogató modelljét.Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu