Connect with us

technokrata

Takarékosabb Mazdák

Garázs

Takarékosabb Mazdák

Párizsban debütál a frissített Mazda2, s jön az 1.6-os dízel.

A Mazda az idei Párizsi Autókiállításon a környezetvédelemmel kapcsolatos üzeneteire – az alacsony fogyasztásra és a csökkentett károsanyag-kibocsátásra – helyezi a hangsúlyt. A francia fővárosban ünnepli európai premierjét a könnyűépítésű, 2008-as Világ Év Autója, a Mazda2 frissített változata.

A városi kisautó is megkapja a Mazda-család hűtőrács-kialakítását, belterét finomabb anyagok jellemzik majd. A modell erőforrásai megfelelnek az Euro5-ös előírásoknak, a karosszéria változtatásai a még kiegyensúlyozottabb vezetési kényelmet szolgálják, és megjelenik az automatikus váltó is a modell kínálatában.

A Mazda-stand másik szereplője a Genfben már bemutatott Mazda5 lesz – ezúttal viszont az új, kiemelkedően gazdaságos MZ-CD 1,6 dízel erőforrással. A továbbfejlesztett Karakuri-ülésrendszerrel és opciósan kétoldali, elektromos tolóajtóval szerelt (igény szerint hétüléses) egyterű ezzel a takarékos és lendületes motorral 5,2 literes fogyasztást kínál 100 km-en 115 lóerős teljesítmény mellett, miközben károsanyag-kibocsátása 15%-kal alacsonyabb (a korábbi kétliteres dízelmotoréhoz hasonlítva). A Mazda5-öt a legjobban mégis külső formaterve különbözteti meg a konkurenciától – a Nagare-dizájn stílusjegyei a karosszéria több részletében is felfedezhetők.

A Mazda5 megkapja az új, könnyített, hatfokozatú kézi váltót csakúgy, mint a Mazda3. A Mazda5 új dízelmotorját a Mazda3-ban is bemutatják, mely nagyobb teljesítményt (+6 lóerő), több nyomatékot (+12%) és alacsonyabb fogyasztást, illetve károsanyag-kibocsátást (4,4 l/100km és 117 g/km CO2) jelent a kompakt modell vásárlói számára.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin