Connect with us

technokrata

Immár hivatalos: megérkezett a legjobb elektromos Volkswagen

Garázs

Immár hivatalos: megérkezett a legjobb elektromos Volkswagen

Az e-Golf is megkapta a 7-es Golf újdonságait.

A múlt héten a Technokrata szerkesztősége is ott volt Wolfsburgban, a Volkswagen sajtóeseményén, amelyen a Golf 7. generációjának modellfrissített verzióját mutatták be. Ott gyakorlatilag az összes variáns képviseltette magát, hiszen az 5 ajtós, a kombi és a 3 ajtós verzió is ott volt, dízel, benzines és konnektoros hibrid kivitelben egyaránt. Kivételt csak az elektromos e-Golf képezett, mivel ezt a variánst hivatalosan csak most leplezték le a Los Angeles-i Autószalon keretében.

egolf

A frissen leleplezett verzió legnagyobb újdonsága a jócskán megnövelt hatótáv, mostantól ugyanis már 300 kilométert is mehet egyetlen töltéssel, ez 110-zel több mint a frissítés előtt. Mindez a 24,2 kWh-ásról 35,8 kWh-ásra növelt lítium-ion akkumulátorcsomagnak köszönhető. Nemcsak tovább, de gyorsabban is megy az új e-Golf hiszen immáron 134 lóerősre nőtt a teljesítmény, a nyomaték pedig 290 Nm. Így állóról 100 km/h-ra való gyorsulás 10 másodpercet vesz igénybe.

egolf3

Természetesen ezen túl is részesül a többi Golf újdonságaiból az e-Golf, így 12,9 colos Active Info Display névre hallgató virtuális műszeregységet, a 9,7 colos Discover Pro fedélzeti rendszert, LED-es fényszórókat és átdizájnolt lökhárítókat is kap az elektromos kivitel. A megjelenésre már nem kell sokat várni, az első darabokat várhatóan tavasszal vehetik át a szerencsés vásárlók.

 

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin