Connect with us

Hirdetés

technokrata

Golf villannyal

Garázs

Golf villannyal

Volkswagen Golf Blue-e-Motion
115 lóerős elektromos Golfot mutatott be a Volkswagen. 2013-tól gyártják.

Minden ünnepélyesség nélkül jelentette be a Volkswagen, hogy elkészült a Golf elektromos változatával, amely egyelőre természetesen csak tanulmányként fut. Ötszáz példányból álló flottával kezdődik meg az autó közúti tesztje 2011-től, a német gyár arra kíváncsi, hétköznapi körülmények között mennyire használható a technológia.

Németországban egy elektromos stratégia startját is jelenti a premier, nem véletlen, hogy még a kancellár Angela Merkel is kap egy elektromos Golfot, bár az kétséges, hogy ő maga fogja-e valaha is vezetni. Blue-e-Motion névre keresztelték a prototípust, amelybe 115 lóerős, 270 Nm csúcsnyomatékú villanymotor került, a lítium-ion akkumulátor kapacitása 26,5 kWh.

A hátsó ülés alá rejtették a nehéz telepet, így a csomagtartó mérete 237 literesre szűkült az alapváltozat 350 literjéről. 1545 kilós az elektromos Golf, két mázsával nehezebb, mint a dízelmotoros Golf BlueMotion DSG-váltóval felszerelve.

Egy feltöltéssel 150 kilométert képes megtenni az autó, százas tempóra 11,8 másodperc alatt gyorsul, végsebessége 140 km/óra. 2013-ban indulhat az elektromos Golf sorozatgyártása.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés