Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens technológiával szeli a habokat a vitorláscsapat

siemens

FrissInfo

Siemens technológiával szeli a habokat a vitorláscsapat

Siemens technológiával szeli a habokat a vitorláscsapat

Hajójuk tervezésénél a Luna Rossa Prada Pirelli America’s Cup csapata a Siemens Xcelerator portfóliójára támaszkodik.

Az America’s Cup a világ egyik legextrémebb vitorlásversenye. A csapatok 90 km/h feletti sebességekkel szelik át a hullámokat a legfejlettebb hajókkal, hogy elhódítsák a világ legrégebbi vitorláskupáját. A győzelem érdekében minden mozdulatot a legapróbb részletekig tökéletesítettek és optimalizáltak.

A Luna Rossa Prada Pirelli America’s Cup csapata a Siemens Xcelerator szoftver- és szolgáltatásportfólióját alkalmazza a soron következő, 37. America’s Cup regattához készülő versenyhajója számos jellemzőjének tervezéséhez, szimulálásához és optimalizálásához.

A Siemens innovatív megoldásainak köszönhetően a csapat képes a hajó hidraulikai és folyadékdinamikai teljesítményének összes jellemzőjét megtervezni, elemezni és értékelni. A Simcenter™ STAR CCM+™ szoftver használatával például elemezhetők a hajótest, a siklószárnyak, a kormány és a vitorlák tulajdonságai, így láthatóvá válik, hogy az egyes felületek miként reagálnak a projekt paramétereinek változtatásaira.

A Siemens Xcelerator szoftver mint szolgáltatás magasfokú automatizálást biztosít, így a Luna Rossa Prada Pirelli csapat teljes mértékben képes kiaknázni a modern, nagyteljesítményű számítási (HPC, high-performance computing) klaszterek teljesítményét, és naponta több ezer szimulációt futtatva gyorsan elemezhetik az új konstrukciók jellemzőit különböző környezeti feltételek mellett, a nagy sebesség és a zord időjárási körülmények hatékonyabb kezelése érdekében.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés