Connect with us

Hirdetés

technokrata

Siemens technológiával szeli a habokat a vitorláscsapat

siemens

FrissInfo

Siemens technológiával szeli a habokat a vitorláscsapat

Siemens technológiával szeli a habokat a vitorláscsapat

Hajójuk tervezésénél a Luna Rossa Prada Pirelli America’s Cup csapata a Siemens Xcelerator portfóliójára támaszkodik.

Az America’s Cup a világ egyik legextrémebb vitorlásversenye. A csapatok 90 km/h feletti sebességekkel szelik át a hullámokat a legfejlettebb hajókkal, hogy elhódítsák a világ legrégebbi vitorláskupáját. A győzelem érdekében minden mozdulatot a legapróbb részletekig tökéletesítettek és optimalizáltak.

A Luna Rossa Prada Pirelli America’s Cup csapata a Siemens Xcelerator szoftver- és szolgáltatásportfólióját alkalmazza a soron következő, 37. America’s Cup regattához készülő versenyhajója számos jellemzőjének tervezéséhez, szimulálásához és optimalizálásához.

A Siemens innovatív megoldásainak köszönhetően a csapat képes a hajó hidraulikai és folyadékdinamikai teljesítményének összes jellemzőjét megtervezni, elemezni és értékelni. A Simcenter™ STAR CCM+™ szoftver használatával például elemezhetők a hajótest, a siklószárnyak, a kormány és a vitorlák tulajdonságai, így láthatóvá válik, hogy az egyes felületek miként reagálnak a projekt paramétereinek változtatásaira.

A Siemens Xcelerator szoftver mint szolgáltatás magasfokú automatizálást biztosít, így a Luna Rossa Prada Pirelli csapat teljes mértékben képes kiaknázni a modern, nagyteljesítményű számítási (HPC, high-performance computing) klaszterek teljesítményét, és naponta több ezer szimulációt futtatva gyorsan elemezhetik az új konstrukciók jellemzőit különböző környezeti feltételek mellett, a nagy sebesség és a zord időjárási körülmények hatékonyabb kezelése érdekében.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További FrissInfo

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés