Connect with us

technokrata

Így alakult a mobilnet-forgalom a választások idején

mobilnet

FrissInfo

Így alakult a mobilnet-forgalom a választások idején

Így alakult a mobilnet-forgalom a választások idején

Több böngészés, növekedés a teljes mobilnet- és SMS forgalomban a Yettel hálózatán

Óránkénti bontásban elemezte a Yettel a választások hétvégéjén és az azt megelőző hétvégén a hálózatán mért mobilnet-forgalmi adatokat.

A választások napján a böngészési típusú adatforgalom meghaladta a megelőző vasárnapon bonyolított forgalmat, valamint láthatóan a választások napján a megszokottnál korábbi órákban kezdtek el böngészni a felhasználók. Az erős forgalom egész nap kitartott, majd 22 órakor az előző hetinél nagyobb, hirtelen visszaesés látható a forgalomi adatokban. Feltételezhető, hogy ezt a trendet a választási hírekkel kapcsolatos érdeklődés mozgatta. A választások napján az összhálózati mobilnet-forgalom 7%-kal haladta meg az előző hétvégén mért adatmennyiséget.

A választások napján szárnyalt az SMS küldés: vélhetően a kampányhajrának köszönhetően két komolyabb csúcspontja is volt a Yettel hálózatán küldött SMS-ek darabszámának – egy a délelőtti órákban, majd 17 órakor, az urnazárás előtt két órával. A teljes napot tekintve közel háromszor annyi SMS üzenetet küldtek el, mint egy átlagos, kampány nélküli vasárnapon.

További FrissInfo

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu