Connect with us
Hirdetés

technokrata

Nem varázslat, facilitáció

Esemény

Nem varázslat, facilitáció

Nem varázslat, facilitáció

Nemzetközi Facilitációs Hetet szervez októberben Budapesten a Magyarországi Facilitátorok Egyesülete.

Az ötödik alkalommal megszervezett esemény célja, hogy bemutassa, közelebb hozza a szakemberekhez és az érdeklődőkhöz a facilitációt, mint szakmát, mint lehetőséget és megoldást. A résztvevők gyakorlati workshopok és előadások segítségével ismerkedhetnek meg a műfajjal, a tematika a problémamegoldás, az energiahatékonyság és a bizalom kulcsszavak köré épül.

Napi rutinunkban nem feltétlenül van jelen a problémamegoldás, vagy ha igen, gyakran elavult, nem a mai korra szabott módszerekkel dolgozunk. Ritka az a metódus, ami egyszerre képes mentőövet nyújtani a csoportmunka, a problémamegoldás, a stratégiaalkotás során, és emellett szórakoztató, valamint pozitív élményt adni, felszabadító módon segíteni, megválaszolni régóta feltett kérdéseket és fogódzót nyújtani régóta hurcolt problémákra, kétségekre.

A facilitáció képes minderre, megoldásai nem dermesztő megbeszélések sorozatában érkeznek, nem végeláthatatlan szócséplés után jutnak el hozzánk, hanem strukturált közös munkával, biztonságos keretek között segítenek rátalálni a válaszokra, méghozzá azokra, amik mögé minden résztvevő be tud állni. Azokban a helyzetekben, ahol a facilitátor közreműködésével lelnek rá a válaszokra, a megoldás lépésről lépésre bomlik ki, ami nagymértékben segíti az elköteleződést. A facilitáció segítségével megízlelhetjük, mit jelent úgy megoldani egy kérdést, hogy az többet ne merüljön fel, mint egy vita tárgya.

A strukturált közös munka erejébe, a facilitatív működés hatékonyságába kóstolhatnak bele mindazok, akik ellátogatnak a Nemzetközi Facilitációs Hét eseményeire. A Magyarországi Facilitátorok Egyesülete szervezésében egy teljes héten át, október 17. és 23. között, több mint egy tucatnyi workshopon lesz lehetőségük az érdeklődőknek megtapasztalni számos különböző módszertani megközelítést, a vizuális facilitációtól a Lego® Serious Play® módszertanig.

“Igyekeztünk olyan témákat választani, amik napjainkban a leginkább égetőek, fájóak a vállalati világban és a civil szférában egyaránt, annak érdekében, hogy megmutassuk a közös gondolkodás, döntéshozatal erejét, azt a magas szintű elköteleződést, amit egy ilyen folyamat képes elérni”

– mondta el Hlavay Richárd, az egyesület szóvivője.

A facilitátorok közössége idén pályázatot is hirdetett, öt ingyenes workshopot ajánlottak fel a résztvevő csapatoknak, vállalatoknak, ha hoznak egy olyan problémát, helyzetet, amit reménytelennek ítélnek, és amit szívesen kibogoznának a szakmai eseményen. De azok a csapatok is pályázhattak, akik minőségi időt szeretnének eltölteni a munkatársaikkal az eseményen, egy kicsit szeretnének kiszakadni a mindennapok őrült nyüzsgéséből.

Részletek a hétről és a pályázatról a www.facilitacio.hu weboldalon.

Nemzetközi Facilitációs Hét

  1. október 17 – 23.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés