Connect with us

technokrata

Ma nyílt meg az Automotive kiállítás, ahol a Formlabs és a FreeDee is képviselteti magát

Esemény

Ma nyílt meg az Automotive kiállítás, ahol a Formlabs és a FreeDee is képviselteti magát

Ma nyílt meg az Automotive kiállítás, ahol a Formlabs és a FreeDee is képviselteti magát

Formlabs és 3D Akadémia előadások az Automotive Hungary-n

A FreeDee 3D Akadémia minden évben igyekszik izgalmas témákat hozni a 3D technológiák területéről az Automotive Hungary kiállítás konferenciaprogramjába. Idén az érdekes témák mellett egy érdekes startup, a rohamosan növekvő, amerikai Formlabs vállalat is csatlakozik a kiállítás első napjára időzített additív gyártástechnológiai előadásokhoz. A szerda (október 17. , azaz ma) délutáni prezentációkon a részvétel díjmentes, de a helyek korlátozottsága miatt regisztrációhoz kötött.
engineering-ecosystem-web2

Idén nyáron jelent meg a hír, hogy a New Enterprise Associates 15 millió dolláros befektetésével a 3D nyomtatófejlesztő startup elérte az 1 milliárd dollár értéket, azaz elképesztő növekedést felmutatva, unikornissá vált.  Miközben a Formlabs életében 2018 egymást követően az ötödik közel 100 százalékos növekedést produkáló esztendő, a magyar vonatkozásokkal is bíró vállalkozás a sztereolitográfia (SLA) alapú 3D nyomtatók világviszonylatban is elsőszámú értékesítőjévé vált. Az Automotive Hungary során így első kézből mesélnek a 3D technológiák fejlődési irányairól, vállalati céljaikról, és a 3D nyomtatás segítségével létrejövő, új üzleti modellekről.

A FreeDee Kft. 2012. óta foglalkozik a hazai KKV-k számára is elérhető árú, professzionális 3D technológiai megoldásokkal. Ez a szemlélet kötötte őket össze a Formlabs-zal is, amely világhírű, asztali SLA gépét, a Form 2 nagyfelbontású 3D nyomtatót 2016. óta használják napi szinten és értékesítik is.  Oktatási stúdiójukat, a FreeDee 3D Akadémiát 2015-ben nyitották, és azóta szerveznek nyílt oktatásokat, vállalati tréningeket és konferenciákat. A Formlabs idén először csatlakozik a már hagyományossá váló 3D Akadémia előadásokhoz az Automotive Hungary-n.

car_compressor_space_spider

A FreeDee Kft. által szervezett 3D technológiai előadások látogatói elsősorban a magyar vállalat megvalósult, sikeres projektjein és hazai esettanulmányain keresztül ismerhetik meg a professzionális asztali 3D nyomtatók képességeit. A Formlabs előadása ehhez kapcsolódóan ad betekintést a világpiaci trendekbe, a Formlabs terveibe és a 3DP fejlődési irányaiba. Az optikai 3D szkennerek képességeire kíváncsi szakemberek számára külön előadással készül a csapat, mivel ezen a területen is jelentős a fejlődés és egyre intenzívebb a piaci érdeklődés is a megfizethető, mégis nagyfelbontású digitalizáló eszközök képességei iránt. A kézi, illetve telepített strukturált- és fehérfény szkennereket a 3D-s termékmegjelenítéstől kezdve a visszamodellezésen át ma már metrológiai és minőségellenőrzési feladatokra is használják.

További Esemény

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu