Connect with us

Hirdetés

technokrata

Természeti katasztrófák, globális felmelegedés és kiberháború: a 2019-es CES-en ilyen és ehhez hasonló témákról lesz szó

Esemény

Természeti katasztrófák, globális felmelegedés és kiberháború: a 2019-es CES-en ilyen és ehhez hasonló témákról lesz szó

Természeti katasztrófák, globális felmelegedés és kiberháború: a 2019-es CES-en ilyen és ehhez hasonló témákról lesz szó

Idén közel 184 ezer látogatót vonzott a CES, a világ legjelentősebb technológiai show-ja, melynek keretében a glóbusz vezető vállalatai évről-évre bemutatják a jövőt meghatározó tech trendeket.

2019 januárjában ismét kitárja kapuit a Las Vegas-i hi-tech seregszemle, mely új elemként olyan technológiáknak is teret ad, melyek az emberiség aktuális, húsbavágó problémáira keresik a megoldást – így többek között a környezetszennyezésre, a kiberveszélyre, az egészségügyi problémákra, az energiaellátásra, az aszályra vagy más természeti katasztrófákra.

 

A jövő évi CES 11 fő téma köré csoportosítva mutatja majd be a legfrissebb innovációkat, a mindennapi életünket meghatározó technológiai újításokat a nagyvilágnak. A kiállítási- és konferencia programban így helyet kap többek között az 5G, az okos városok, az önvezető járművek, a kriptovaluták, a viselhető okoseszközök, a virtuális- és kiterjesztett valóság, a 3D nyomtatás, a drón- és robottechnológia, a mesterséges intelligencia vagy éppen az esport is.

Technológiák az emberiség „megbirkózási képességének” erősítése érdekében

Jövő év elején teljesen új elemként kapnak kiemelt fókuszt a CES programjában az ún. reziliens technológiák (resilient technologies), melyek az emberiség életminőségét hivatottak javítani, illetve a minket fenyegető legrémisztőbb veszélyekkel veszik fel a küzdelmet.

 „Kötelességünknek tartjuk, hogy elősegítsük azoknak a technológiáknak a megszületését és terjedését, melyek javítják az emberiség életminőségét, hiszen mindannyiunknak szüksége van például az olyan alapvető szolgáltatásokra, mint az elektromosság, az ivóvíz ellátás, vagy a szélessávú internetkapcsolat. A közelmúlt természeti katasztrófái és az egyre súlyosbodó klímaváltozás pedig azt is nyilvánvalóvá tették, hogy az innovációt még inkább az emberiség szolgálatába kell állítani, hiszen egyre szaporodnak a ránk leselkedő veszélyek”

fogalmazott Gary Shapiro, a CES-t szervező Amerikai Fogyasztói Technológiai Társaság elnök-vezérigazgatója.

A CES keretében megrendezésre kerülő Reziliencia Konferencián a világ legbefolyásosabb kormányzati- és vállalatvezetői, befektetők, startupok, várostervezők és egyéb technológiai szakemberek szólalnak majd fel többek között olyan témákat érintve, mint a különböző fenyegetettségekre való felkészülés, vagy a katasztrófák utáni helyreállítás technológiai lehetőségei.

A reziliencia témakörének beemelését a CES programjába eredetileg én javasoltam, hiszen ez a fogalom mind a fejlődő, mind a fejlett világ számára egyre inkább meghatározó jelentőséggel bír. A Breakthrough Energy berkeiben végzett munkánk során, azt tapasztaltuk, hogy globálisan egyre nagyobb az igény az olyan technológiákra, melyek valójában képesek javítani életminőségünket”

– fűzte hozzá Carmichael Roberts, a Bill gates által alapított, klímaváltozás ellen küzdő Breakthrough Energy egyik vezetője, illetve a Material Impact, valamint Zero Mass Water környezeti problémákra fókuszáló startup cégek alapítója.

A 2019-es CES közel 260 ezer négyzetméternyi kiállítási területén 4500 nagyvállalat és startup mutatja majd be innovációit a világ minden tájáról. A szervezők több mint 180.000 látogató részvételét várják 155 országból.

További Esemény

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés