Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rangos díjat kapott egy kullancsriasztós magyar startup

protectone

Startup

Rangos díjat kapott egy kullancsriasztós magyar startup

Rangos díjat kapott egy kullancsriasztós magyar startup

Az egyik legtekintélyesebb nemzetközi design díjat nyerte el a magyar ultrahangos kullancsriasztó.

A ProtectOne új terméke, a futók számára kifejlesztett Tickless Run nyerte el az A’ Design Award díját Biztonsági ruházat és egyéni védőeszközök kategóriában.  A kullancsok elleni környezetbarát védekezés egyre növekvő tendenciát mutat.

 Több hazai díjazottja is lett a 2020-2021-es A’ Design Award & Competition-nek, a világ egyik legnagyobb és legtekintélyesebb design díjának. A versenyen a kivételes formatervezési kiválóságot szimbolizáló termékeket és szolgáltatásokat ismernek el; idén a Tickless Run ultrahangos kullancsriasztó mellett a MOME campus fejlesztése és a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházának normarendszere is a díjazottak közé került.

Az A’ Design Award & Competition a világ legnagyobb zsűrizett design versenye, amelyet évente szerveznek meg, nemzetközi szinten.  A 2020-2021-es versenyből a design 104 ágából, a világ 108 országából 2094 nyertes került ki. A nevezéseket egy 211 főből álló zsűri bírálta el; a zsűritagok között vezető tervezők, prominens akadémikusok és befolyásos sajtósok foglaltak helyet. A 2010-ben alapított ProtectOne Tickless Run névre keresztelt, kifejezetten futóknak tervezett ultrahangos kullancsriasztója letisztult deisgnjával és innovatív megoldásaival nyerte el az A’ Design Award díját Biztonsági ruházat és egyéni védőeszközök kategóriában, amelyben először ismertek el hazai vállalkozást.

A Tickless Run a magyar startup egyik legújabb, a környezeti és egészségügyi kihívásokra egyaránt reagáló terméke. A pandémiás időszakban jelentősen megnőtt az igény a szabadtéri aktivitások iránt: egy kutatás arról számolt be, hogy az aktív felnőttek 59%-a végzett olyan szabadtéri tevékenységeket, mint a futás, az edzés, a túrázás és a gyaloglás. Ezekre az igényekre kívánt reagálni a ProtectOne két új bemutatott terméke, a kifejezetten futóknak tervezett Tickless Run és az aktív életmódot folytatóknak védelmet nyújtó Tickless Active.

„Tudatosan készültünk a járvány megjelenése óta a szabadtéri aktivitásra megnövekedett igények kielégítésére. A tavalyi évben egyértelművé vált, hogy a kirándulás, a szabadban végzett mozgás új megoldásokat kíván a paraziták elleni védekezésben. A piac is ezt prognosztizálta, így egyértelművé vált, hogy komoly növekedési potenciál aknázható ki a ProtectOne számára az embereknek ajánlott termékskála bővítésével. Ez az eredményeken is meglátszik: 2021 április végére elértük a 2020-as év teljes árbevételének 75%-át”

– emelte ki Kiss Dániel, a ProtectOne alapítója.

A kullancsok elleni környezetbarát védekezés egyre növekvő tendenciáját igazolják a ProtectOne főbb üzleti statisztikái is: míg eddig a 2020 volt a cég legsikeresebb éve, idén még kiemelkedőbb évet zárhatnak. Az év végére 152 nemzetközi partneren keresztül, 250 000 eladott termékre számíthat 800 millió forintos árbevétel mellett. A cég amerikai leányvállalata is folyamatosan növekszik: 2021 április végére elérték a 2020-as árbevétel 58%-át – 180 459 dollárt –, év végére pedig körülbelül 800 000 dollár árbevételre számítanak.

A Protect One innovatív megoldásokkal küzd a paraziták ellen: a vegyszermentes, környezetbarát kullancs-, bolha- és poratkariasztók ultrahangos hullámokon alapuló technológiával hatékony megoldást jelenthetnek a család minden tagjának, beleértve háziállatokat is. Jelenleg egyetlen termék sincs a piacon, amely a kullancsok ellen képes lenne százszázalékos védelmet biztosítani, azonban az ultrahangos riasztók egyedülállóan vegyszermentesek, hatékonyságukat pedig nemzetközi kutatások eredményei is alátámasztják.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés