Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mesterséges intelligencia segíti a biztonságos közlekedést

Startup

Mesterséges intelligencia segíti a biztonságos közlekedést

Mesterséges intelligencia segíti a biztonságos közlekedést

Újabb startup kapott tőkeinjekciót az AHa! Brainstore keretében

Globálisan évente több mint 1 millió ember hal meg közlekedési balesetben.

A balesetek kiváltó okai között főként az alkoholos, kábítószeres befolyásoltság, a fáradtság vagy oda nem figyelés szerepel. A roboGaze alkalmazása olyan megoldás, amely képes arra, hogy beazonosítsa a jármű vezetőjét, és felmérje, hogy kockázatos-e a magatartása járművezetés közben. A szoftver az igazolványkép alapján 99%-os pontossággal ismeri fel a jármű vezetőjét, nyomon követi a kétkezes kormánytartást, a biztonsági öv használatát, és pihenésre szólítja fel a vezetőt, ha túlságosan fáradtnak érzékeli. Az ittas vagy bódult állapot jelzése szintén tervezett funkciója a közlekedésbiztonsági megoldásnak.

Az Antenna Hungária az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures-szel és az Intellitext-tel közösen nyújt növekedési lehetőségeket a kiválasztott projektek számára. A roboGaze csapata a második alkalommal megszervezett AHa! BrainStore keretében már a harmadik startup, amely tőkebefektetésben és testreszabott szakmai támogatásban részesül.

“Nagyon örülünk, hogy az Antenna Hungária befektetésre érdemesnek találta a projektünket. Stratégiai befektetőként nemcsak anyagi támogatást kapunk, hanem az egyik leginnovatívabb állami vállalatként segít nekünk olyan projektekhez kapcsolódnunk, mint a jövő önvezető-, és járműkommunikációs technológiáit tesztelő ZalaZone. Minden évben sok tízezer ember autóbalesetben veszíti életét Európában. A halálos szerencsétlenségeket legtöbbször emberi figyelmetlenség, vagy fáradtság okozza. A roboGaze vezető monitorozó megoldása úttörő mesterséges intelligencia megoldásával segít, hogy mindenki számára elérhető legyen ez az életmentő technológia”

– mondta el Csaba Zoltán, a roboGaze társalapítója, innovációs vezetője.

„A roboGaze megoldása az elsődleges területen túl számos izgalmas felhasználási lehetőséget biztosít, amelyben az Antenna Hungária fantáziát lát. Ilyen például a televíziós közönségmérés, eseményazonosítás, arc- és mimika felismerés. Bízom benne, hogy az együttműködésnek köszönhetően még további felhasználási területeket is azonosítani tudunk a roboGaze csapatával”

– tette hozzá Dr. Mándi Gábor, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Az Antenna Hungária AHa! BrainStore startup programjának célja, hogy támogassa a magas hozzáadott értékű, innovatív projektek megvalósulását a streaming, az internetes tartalomszolgáltatás, az e-sport, az IoT, az IT-biztonság, a mesterséges intelligencia, illetve a dróntechnológia területein.

További információ a roboGaze megoldásával kapcsolatban a www.robogaze.com oldalon olvasható.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés