Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar start-up jutott a Headstart egészségügyi innovációkat támogató verseny elődöntősei közé

Startup

Magyar start-up jutott a Headstart egészségügyi innovációkat támogató verseny elődöntősei közé

Magyar start-up jutott a Headstart egészségügyi innovációkat támogató verseny elődöntősei közé

Kihirdették az egyik legfontosabb egészségügyi start-upokat célzó verseny, a Headstart elődöntőseit

Kihirdették a Headstart, az EIT Health egyik kiemelt, egészségügyi start-upokat célzó versenyének elődöntőseit.

A most kiválasztott csapatok az év második felében azért küzdenek majd, hogy lehetőségük legyen további támogatás és a befektetők figyelmének elnyerésére, mentorprogramban való részvételre és dobogós hely megszerzésére a verseny Grand Finals szakaszában. A Headstart programban az EIT Health 89 egészségügyi vállalkozást támogat Európában, köztük 17 csapatot a mérsékelt innovációs potenciállal rendelkező régiókból. Az elődöntősök közé hét start-up jutott Olaszországból, kettő Portugáliából, Lengyelországból és Észtországból, egy-egy pedig Magyarországból, Görögországból, Romániából és Lettországból. Az összes elődöntős csapat 40 000 eurót kap innovációinak továbbfejlesztésére, valamint további 10 000 euróért versenyeznek a döntőben. Ebben az évben több mint 150 pályázat érkezett Közép-, Kelet- és Dél-Európa fejlődő régióiból, ami háromszorosa a 2019-es adatoknak.
“Az innovatív egészségügyi rendszerek fejlesztésének kulcsa az ifjú innovátorok kezében van, hiszen a fiatal tehetségek hozzák létre a jövő egészségügyi megoldásait. Célunk, hogy biztosítsuk számukra a szükséges támogatást, emellett pedig mentorprogrammal és hálózatépítési lehetőségekkel segítsük őket. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen sok tehetséges fiatal van a fejlődő régiókban, akik olyan fontos egészségügyi megoldásokon dolgoznak, amelyek sok ember életét tehetik egészségesebbé és hosszabbá majd a jövőben”
– mondta Inês Matias, az EIT Health InnoStars Business Creation Managere.
Ebben az évben az EIT Health a Headstart versenyben egy különálló kategóriát hozott létre, amelyben olyan start-upokat támogatott, amelyek termékei és szolgáltatásai segítik a koronavírus visszaszorítását és kezelését Európában. Ilyen, a koronavírus elleni küzdelmet segítő megoldás a Headstart verseny magyar elődöntőse, a Sineko Global Kft innovációja is. A határokon átívelő, mesterséges intelligencián alapuló strukturált riportálási rendszerrel rendelkező GRAID szoftver, ami radiológusok számára lehet nagy segítség a jövőben. A megoldás lehetővé teszi a radiológiai eredmények gyors és egyszerű megosztását, ezzel célja a riportálási idő csökkentése és a diagnosztika minőségének javítása. Az összes elődöntős csapat és projektjeik listája itt érhető el.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés