Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone idén is kiemelt figyelmet fordít a startupokra

vodafone

Startup

A Vodafone idén is kiemelt figyelmet fordít a startupokra

Kép: Place Tech

A Vodafone idén is kiemelt figyelmet fordít a startupokra

Óriási érdeklődés övezte Kelet-Közép-Európa egyik legjelentősebb startup networking eseményét, a Hiventures által november 7-én megrendezett Regional Startup and Innovation Day-t.

A rendezvényen jelen volt a Vodafone, hozzájárulva az új ötletek, megoldások, technológiák felkarolásához.

A startup-szcéna fellendítése érdekében a Vodafone Magyarország Alapítvány egyébként idén is meghirdeti a Vodafone Digitális Díjat.

Az elmúlt évek sikerei után idén harmadik alkalommal rendezték meg Budapesten a Startup and Innovation Day-t a Hiventures szervezésében. A közép-kelet-európai régió legnagyobb startup networking eseményén közel 500 külföldi és hazai startup vett részt.

Az év női startuppere

Az este egyik fénypontja volt a Startup and Innovation Award of Hungary díj átadása, ahol a legkiemelkedőbb startupok és szakemberek négy kategóriában versenyeztek. Az Év Női Startuppere-díjat a wmn.hu weboldal előzetes online szavazása alapján Dr. Balogh-Mázi Mária és 2015-ben alapított újgenerációs munkahely-közvetítő startupvállalkozása, a DreamJo.bs érdemelte ki.

Az elismerést Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Vállalati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese adta át, aki elmondta:

„Különösen örülök, hogy egy női innovátornak nyújthatok át díjat, hiszen egyik legfontosabb vállalati értékünk az egyenlőség. A Vodafone Magyarország számára kiemelt jelentőségű a nők társadalmi elismertsége. A mai nap díjazottja, Dr. Balogh-Mázi Mária nagyszerű példája annak, hogy nőként, család mellett is lehet sikeresen céget építeni.”

Startupok a ringben

A Startup and Innovation Day keretében került megrendezésre a rendkívül látványos és formabontó Get in the Ring! verseny régiós döntője. A megmérettetés különlegessége volt, hogy a résztvevő startupok egy ringben mutatták be vállalkozásukat és a versenyfeladatban megadott kihívásra adott megoldási javaslatukat. Az idei döntősök feladata a világ egyik legjelentősebb gyógyszerfejlesztőjének üzleti problémáit érintő egészségügyi és orvostechnológiai megoldás bemutatása volt. A Vodafone Magyarország képviseletében Dr. Budai J. Gergő vett részt a verseny szakmai zsűrizésében:

„Örömmel fogadtam el a felkérést a Get in the Ring zsűrijébe, hiszen telekommunikációs vállalatként a Vodafone-nál látjuk, hogy a technológia segítségével milyen nagyszerű megoldásokat tudunk teremteni és hiszünk abban, hogy az új ötletek, megoldások és azok felkarolása viszi előre a társadalmat. Ennek szellemében azért hoztuk létre mi magunk is 2018-ban a Vodafone Digitális Díjat, hogy olyan megoldásokat, innovációkat találjunk és támogassunk, amelyek egy-egy fontos társadalmi ügyre kínálnak megoldást”

– mondta el.

Hamarosan újra kiírják a Vodafone Digitális Díjat

A tavalyi nagy sikernek köszönhetően a Vodafone Magyarország Alapítvány idén is meghirdeti a Vodafone Digitális Díjat, amelyre várhatóan decembertől lehet pályázni több kategóriában is. A pályázat célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást. A Vodafone Digitális Díjra olyan kész projektekkel jelentkezhetnek magánszemélyek, cégek és szervezetek egyaránt, melyek továbbfejlesztése a pályázati összegből valósulhat meg.

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés