Connect with us

technokrata

A Design Terminál megint elindít valami hasznosat!

Startup

A Design Terminál megint elindít valami hasznosat!

Idén is elindul a Design Terminál mentorprogramja!

Szeptemberben negyedik alkalommal indul újra a Design Terminál mentorprogramja, amelynek célja az innovatív magyar vállalkozások nemzetközi piacra lépésének elősegítése. Az év elején bevezetett újítások után az idei jelmondat: több női startup vállalkozót!

2016 elején nagy sikerrel debütált a Design Terminál mentorprogramjának bővítése. A designcégek mellett a program a következő, ősszel induló szemeszterében is nyitott a technológiával és városfejlesztéssel foglalkozó csapatok számára. A tapasztalatok alapján a különböző területek együttműködéséből születnek a legjobb ötletek.

Mivel a mentorprogram tavaszi szemeszterére jelentkező technológiai cégek csapatai jellemzően csak férfiakból állt, ezért ősztől a Design Terminál külön figyelmet fordít arra, hogy a mentorált cégek között minél több női startup vállalkozó legyen.

003

A program során a designcégek, az urbanisztikai és technológiai vállalkozások egymástól is tanulnak. Emellett pedig számíthatnak a mintegy 150 fős nemzetközi mentorcsapatra is, akik a világ minden tájáról kapcsolódnak be az innovatív magyar vállalkozások fejlesztésébe.

A program szigorú kiválasztáson alapul, de a bekerülő cégek számára teljes egészében ingyenes.

A vállalkozások a programnak köszönhetően az üzleti modell, a szervezetfejlesztés, a jogi háttér és a marketing területén lépnek előre, és felkészülnek első befektetőjük fogadására. Emellett a Design Terminál – a Magyar Nemzeti Kereskedőház partnerségével – minden mentorált vállalkozását eljuttatja legalább egy jelentős nemzetközi szakkiállításra vagy vásárra is.

Az eddigi mentorált vállalkozások közül több cég is sikeres pályára állt. Daubner Anna divattervező másfél éve az első mentorprogramban vett részt. Kollekciói azóta több külföldi üzletben is megtalálhatók és egy befektető is fantáziát látott az Anna Daubner márkában.

A kerekesszékes és babakocsis közlekedőknek akadálymentes navigációs rendszert fejlesztő Route4U a program során számos rangos díjat nyert el: az ITU Telecom World Best Startup versenyének első helyezése mellett a washingtoni 1776 inkubátor globális versenyének döntőjébe is bejutott.

IMG_3950

Szász Levente, a mentorált Laborom társalapítója pedig ekképpen osztotta meg a programról szerzett tapasztalatait: „A program alatt nekünk az üzletfejlesztésen és az üzlet kiépítésén volt a fókusz. Sok segítséget kaptunk a megfelelő irány felkutatásában, amivel most jól tudunk haladni. Extrém mennyiségű és minőségű megjelenési lehetőséget kaptunk, be tudunk mutatkozni az Egyesült Államokban, Angliában, Franciaországban és ennek köszönhetően létfontosságú visszajelzéseket tudtunk beszerezni.”

A tavaly mentorált vállalkozások 2016. június 17-én, Demo Day-en mutatják be a program során elért eredményeiket.

Az idei mentorprogramra a Design Terminál honlapján lehet jelentkezni, 2016. augusztus 5-ig.Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu