Connect with us

technokrata

Itt a távirányító, amit biztosan nem fogsz elveszíteni

Startup

Itt a távirányító, amit biztosan nem fogsz elveszíteni

Hiszen a koppintásodra reagál!

Az emberi kreativitás határtalan. Ezt nemcsak az interneten fellelhető meghökkentő videók alapján állíthatjuk, de az egyre szaporodó kickstarteres projektek is ezt támasztják alá. A közösségi finanszírozó oldalon nap mint nap mutatnak be olyan termékeket, amikre korábban egyáltalán nem gondoltunk, pedig a használatukkal egyszerűsödhet az életünk.

knocki3

Ilyen a Knocki is, ami nem csinál mást, mint távirányítóvá változtat bármit, amire rögzítjük. Ehhez pedig nem is “földöntúli” technológiát használ, egyszerűen csak figyeli, hogy hányszor koppintunk a felületen, majd ezek alapján elvégzi a feladatot.

knocki1

Így megszabhatjuk, hogy két koppintásra lekapcsolódjon a lámpa, míg háromra már a rádió hangerejét veszi le a rendszer. Legfeljebb 10 fajta mozdulatot tárolhatunk el, ez valószínűleg a többségnek bőségesen elegendő lesz. Sőt, amennyiben több Knockit használunk, úgy szobáról szobára beállítható, hogy épp melyik eszköz mit vezéreljen!

knocki2

Az újdonság telepítéséhez pedig még csak fúrni sem kell, a Knocki ragasztással rögzíthető (a csomagban 3M ragasztót helyeznek el). Jó hír, hogy az okostelefon alkalmazással szinte bármit beállíthatunk, hiszen a Knocki WiFi kapcsolatot használ. Ennek hála olyan eszközökkel kommunikál, mint a Philips Hue okoségők, a Nest termosztátok, a D-link okos konnektorok vagy épp a Spotify kompatibilis Hi-Fi berendezések.

Talán épp ezért nem is véletlen, hogy a Knockira rákapott a Kickstarter közössége, 40 nappal a gyűjtés vége előtt már az eredetileg kitűzött, 35 ezer dolláros cél tízszeresét is meghaladta az összeszedett összeg, a számláló a cikk írásának pillanatában 427 ezernél jár. Amennyiben elnyerte a tetszésed az újdonság, úgy érdemes sietni, hiszen most kedvezményes áron megvásárolhatod a Decemberben piacra kerülő készüléket. Akkortól ugyanis már 129 dollárt (36 ezer forint) kérnek majd egyetlen példányért.Szólj hozzá!

További Startup

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin