Connect with us

technokrata

Támogassunk jó ügyet: Virtuális sétával gyűjtenek a fogyatékkal élők számára

Büszkeség

Támogassunk jó ügyet: Virtuális sétával gyűjtenek a fogyatékkal élők számára

Támogassunk jó ügyet: Virtuális sétával gyűjtenek a fogyatékkal élők számára

Már csak 7000 kilométer hiányzik

Már alig hétezer kilométer hiányzik ahhoz, hogy a Liferay Hungary csapata Föld-kerülő virtuális sétája végéhez érjen és ezzel támogassa a Kézenfogva Alapítványt.

A tavaly tavasszal indult mozgalomban négymillió forintot gyűjtenek össze a fogyatékos emberek munkavállalásának támogatására.

2018 áprilisában indultak virtuális világkörüli túrára az IT-óriás munkatársai, mégpedig úgy, hogy a konkrét lépéseket Budapesten teszik meg. Húsz programozó állt össze és vállalta, hogy ahová csak lehet, gyalog közlekedik és többet mozog majd, mint korábban. Kerülik a liftet, tömegközlekedés és autózás helyett sétálnak, hétvégeken pedig túrákat szerveznek. Lépéseiket lépésszámlálókkal követik és így gyalogolnak le együttesen 40.075 km-t, ami éppen annyi, mintha megkerülnék a Földet.

Minden megtett kilométerrel konkrét adományt gyűjtenek: a virtuális világkörüli sétával 4 millió 75 ezer forintot szeretnének gyűjteni fogyatékos fiataloknak egy év alatt. Az adomány egyrészt egy jótékonysági honlapon keresztül, másrészt rendszeres események szervezésével, harmadrészt a Liferay támogatásával gyűjtik össze. Egy világtérképen folyamatosan mutatják merre járnak virtuálisan, így egészen olyan, mintha mi is éppen Afrika vagy Ausztrália gyalogútjait koptatnánk.

Jelenleg a csendes-óceáni szigetvilágban járnak, a következő néhány ezer kilométert Japánon és Szibérián keresztül teszik meg. Az elmúlt egy évben több olyan ingyenes rendezvényt szerveztek, amely során hivatásos utazók meséltek élményeikről Dél-Amerikától Afrikán át Szibériáig. Mindig éppen arról a kontinensről tartanak élménybeszámolót, ahol virtuálisan jár a Liferay csapata, így nemcsak a támogatásra, hanem a valós utazásra is kedvet kapnak az érdeklődők. A rendezvényről további információ itt érhető el: https://www.meetup.com/Liferay-Hungary-Journey/

Számomra mindig is fontos volt a testmozgás és az egészséges életmód, azonban eddig ezzel csak magamnak tettem jót. A Liferay Journey-nek köszönhetően azonban másoknak is segíthetek! Több mint 3500 km-t, azaz egy grönlandnyi távolságot sétáltam, mióta részt veszek a kezdeményezésben. A séta hatására nem csak hogy kevesebbet költök bérletre, hanem áprilisban tervezem életem első félmaratonját futni. Büszke vagyok, hogy a csapat részese lehetek és arra, hogy a cég víziója nem csupán egy hangzatos plakát a falon, hanem ezzel az összefogással valóban segítünk és hatással vagyunk mások életére.”

– mondja Bozóki Dominika, a Liferay Journey főszervezője.

A támogatott alapítvány oldalán http://kezenfogvamozdulunk.hu/liferay-hungary/ bárki követheti, merre jár éppen a csapat és támogathatja is az ügyet.

További Büszkeség

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin