Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarok is ott lesznek Amerika egyik legmenőbb fesztiválján!

Startup

Magyarok is ott lesznek Amerika egyik legmenőbb fesztiválján!

A Design Terminál és a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) segítségével ezúttal három fiatal vállalkozás, valamint Bucsi Réka animációs filmrendező kapott lehetőséget, hogy bemutatkozzon a világ legnagyobb technológiai fesztiválján.

Az Egyesült Államokbeli Austinban megrendezett South by Southwest (SXSW) napjaink legnagyobb interaktív technológiai fesztiválja. A Design Terminál és az MNKH második alkalommal nyújt segítséget abban, az eseményen a világ élvonalbeli, fiatal tehetségei között magyarok is szerepelhessenek,  lehetőséget kínálva a nemzetközi kapcsolatteremtésre, tapasztalat- és tudáscserére.

A világ legizgalmasabb startupjai között ezúttal a Laborom, a KaliJob és a DroneIQ mutatkozhat be a Design Terminál mentoráltjai közül. A csapathoz a Design Terminál partnerének a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) korábbi hallgatója is csatlakozhat. Bucsi Réka, animációs filmrendező a Symphony no.42 című animációs filmjével már több mint ötven nemzetközi díjat is magáénak tudhat.

Laborom_web_app

Laborom – Egészségügyi dolgozók és pácienseik által használható mobilalkalmazás. Egészségügyi rendszerező és a gyógyellátás átláthatóságát segítő eszköz.

KaliJob – Online interjúszervező alkalmazást fejlesztő csapat, mellyel az álláskeresőket segítik.

DroneIQ –  Katasztrófavédelem és kutató-mentő csapatok által használt drón szoftver fejlesztésével foglalkozó csapat.

Bucsi Réka – A MOME animáció szakán végzett 2013-ban, Symphony no.42 kisfilmje az Oscar verseny döntőjébe is bekerült. Legújabb filmje LOVE címmel a Berlini Filmfesztiválon debütált           idén januárban.

sxsw

2015-ben a Design Terminál segítségével többek között az SBrick csapata utazhatott a fesztiválra. „Fiatal vállalkozásként nemcsak maradandó élmény volt az SXSW, de óriási lehetőség is. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, sikerült nemzetközi befektetőkkel is kapcsolatot teremteni és ez segítség nélkül nem valósulhatott volna meg.” – mondta Pásztor Lénárd, az SBrick alapítója.

A Design Terminál díjmentes vállalkozásfejlesztő programjában nemzetközi szakkiállításokon és vásárokon való bemutatkozási lehetőséggel is segíti a vállalkozásokat. Az intézmény által szervezett eseményeken 590 vállalkozás vett már részt. Emellett több mint 50 magyar vállalkozást mutatott be külföldi szakkiállításokon és vásárokon.



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés