Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ne érd be a szennyezett levegővel!

Startup

Ne érd be a szennyezett levegővel!

A TZOA-val bármikor ellenőrizheted hol a legtisztább a levegő a környéken.

Nagyvárosban élve nem ritka, hogy a szmogos, szennyezett levegő problémájával találkozunk. Mivel az autók kiszorítása a városból szinte lehetetlen feladat, a legjobb megoldás, ha elkerüljük az igazán szennyezett környékeket.

A TZOA, egy új Kickstarter projekt éppen ebben segít minket, ugyanis egy multiszenzoros készülékkel és okostelefonunkkal figyeli környezetünket. Ide értendő a levegő minősége az UV fény erőssége, a páratartalom és a hőmérséklet. Gondoljunk bele nem mindegy, hogy melyik környékre visszük le a gyerekeket játszani, vagy hol sétálunk szeretett kutyánkkal.

Ez még nem minden. Az igazán nagy előrelépést azzal kívánják elérni, hogy az eszközök egy közös adatbázisba töltik fel az adatokat telefonunkon keresztül, mely által egy aktuális, szennyezettség térképet hoznak létre. Zseniális, nemde? Ha elterjed a készülék, bármikor megnézhetjük, hogy hol a legtisztább a levegő a városban.

A gyűjtés még kezdeti stádiumban van, de reméljük sikerrel jár a startup, és megvalósíthatják a remek terméket. Egy TZOA mindössze 135 dollárért lehet a miénk a projekten keresztül, érkezése 2015 nyarára várható.

TZOA332



Szólj hozzá!

További Startup

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés